Foto: Red Bull

Japānas autoražotāju "Toyota" pasaules rallija čempionāta (WRC) komanda "Gazoo Racing WRT" apstiprinājusi, ka 2018. gada sezonā to pārstāvēs igauņu pilots Ots Tanaks.

30 gadus vecais igauņu pilots, kurš šogad uzvarēja divos WRC posmos, arī nākamsezon brauks kopā ar stūrmani Martinu Jerveoju un būs trešā "TOYOTA GAZOO Racing WRT" ekipāža. Komandu turpinās pārstāvēt arī soms Jari-Mati Latvala un viņa tautietis Esapeka Lapi, kurš nomaina Juho Haninenu.

"Esam ļoti gandarīti, ka mums izdevās piesaistīt Otu, kuru jau labu laiku vērojam," saka komandas vadītājs, bijušais WRC čempions Tomijs Makinens. "Viņš ir teicams jaunības un pieredzes apvienojums kopā ar mentālo attieksmi, kas ļoti labi iederas mūsu komandā."

"Ar smagu sirdi atvadāmies no Ota un Martina, kuriem bija lieli nopelni mūsu panākumos šosezon," saka Tanaka pašreizējās komandas "M-Sport" vadītājs Malkolms Vilsons. "Nav neviena cita braucēja, kam es būtu tik ļoti ticējis – un devis tik daudz iespēju –, taču es Ota potenciālu saskatīju uzreiz. Ir pienācis laiks viņam iegūt jaunu pieredzi un mēs viņiem vēlam visu to labāko. Līdz tam mums vēl atlikuši divi svarīgi ralliji un es zinu, ka Ots un Martins darīs visu, lai savu laiku "M-Sport" komandā noslēgtu uz augstas nots."

Ots Tanaks ir divkārtējs Igaunijas čempions, WRC debitēja 2009. gadā. 2010. gadā viņš izcīnīja "Pirelli Star Driver" titulu, nākamajā gadā izcīnīja SWRC pasaules vicečempiona titulu, bet šogad tika pie savas pirmās posma uzvaras WRC.

Viņa kontā ir 77 starti WRC rallijos, divas uzvaras un 10 godalgotas vietas, kā arī 73 uzvaras ātrumposmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!