Svētdien risinājās jau trīspadsmitais šīs sezonas "Indy Racing League" posms, kurā pēc neliela pārtraukuma atkal uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa sezonas līderis un reālākais pretendents uz čempiontitulu – Dens Veldons. Viņa sīvākie konkurenti, Hornišs, Kanāns un Kastronevess, ieguva nākamās vietas, kamēr Frankitti palika tikai septītais.
Startā visiem priekšā nostājās abas "Penske Racing" komandas automašīnas – Helio Kastronevess un Sems Hornišs juniors. Braiens Herta kvalifikācijā ierindojās augstajā trešajā vietā, kamēr Dario Frankitti palika ceturtais. Danika Patrika atkal izcēlās ar augstu starta pozīciju un kopā ar Toniju Kanānu startēja no trešās rindas. Denam Veldonam pienācās tikai vienpadsmitā starta vieta.

Jau sacīkstes sākums noritēja mierīgi – abi "Penske" piloti tādā secībā arī aizbrauca visiem pa priekšu. Herta gan negrasījās padoties un cīnījās par otro pozīciju. Nedaudz uz augšu pakāpās Kanāns un Veldons, tomēr Patrika atkal pamazām atkrita uz aizmuguri. Divdesmitajā aplī par jauno līderi kļuva Hornišs, bet Frankitti pacēlās līdz trešajai pozīcijai. 38. aplī sacīkste beidzās Ei Džei Foitam IV, kuram radās bolīda vadības problēmas. Pēc četrdesmit veiktajiem apļiem secība bija šāda: Hornišs, Katronevess, Kanāns, Frankitti, Veldons. Līdzīgs izkārtojums saglabājās līdz pat septiņdemitajam aplim, kad sākās pirmā boksu apmeklējumu sērija. Pārsteidzoši, ka trasē vēl ne reizi nebija parādījies dzelteno karogu periods, kas šajās sacīkstēs ir bieži novērojams. Tajā brīdī tikai puse no visiem pilotiem atradās vienā aplī ar līderi.

Vēl pēc dažiem apļiem, kad vairums pilotu jau bija pabijuši boksos, Raiens Brisko piedzīvoja avāriju un beidzot parādījās pirmais drošības periods. "Tas bija savādi. Sajutu ka it kā mainās riepas spiediens un mašīnas aizmugure vienkārši sāk slīdēt," pēc avārijas sacīja austrālietis. Kā vēlāk izrādījās, šis incidents tā arī paliks pēdējais visā sacīkstē.

Pēc otrā starta Hornišs saglabāja vadību, tomēr tagad viņa vajāšanu uzsāka Frankitti. Tālāk sekoja Kastronevess, Kanāns un Veldons. Tieši Frankitti bija nākamais pilots, kurš izrāvās vadībā, bet arvien augstāk kāpa Veldons, kurš 120. aplī jau atradās aiz Frankitti muguras. Līdz pat 150. aplim saglabājās šāds pilotu izkārtojums: Frankitti, Veldons, Hornišs, Kanāns un Kastronevess. Vitors Meira bija pēdējais pilots, kuru līderis nebija apdzinis par apli. Uz dažiem apļiem vadībā izvirzījās Veldons, tomēr jau pavisam drīz sākās otrā boksu apmeklējumu sērija. To laikā problēmas radās Dario Frankitti un skota cerības par uzvaru bija beigušās, neskatoties uz to, ka šajā sacīkstē viņam, iespējams, bija pats ātrākais automobilis. Labi, ka vispār izdevās turpināt braucienu! Tagad par līderi kļuva Veldons, bet nākamajās vietās iekārtojās Hornišs un Kanāns.

Šādā secībā trio aizbrauca līdz finišam, bet Veldons īsajā vienas jūdzes ovālā, pateicoties tam, ka sacīkstē bija maz incidentu, spēja atrauties no visiem pārējiem par vairāk nekā 12 sekundēm! Jāpiemin, ka Hornišs un Kanāns bija vienīgie piloti, kas netika apdzīti par apli. Kastronevess ierindojās ceturtajā vietā, bet Meira – piektajā. Tomaša Enges izcīnītā sestā vieta ir čeha labākais sasniegums šajā sezonā. Frankitti, kurš uzstādīja sacīkstes ātrāko apli, spēja tikt līdz septītajai vietai, kamēr Danika Patrika palika astotā.

Līdz sezonas beigām atlikušas tikai četras sacīkstes, no kurām divas risināsies parastā tipa trasēs. Neskatoties uz to, Veldons ir gandrīz nodrošinājis sev čempiontitulu. Tikai viena izstāšanās un finiši tikai pirmajā sešniekā liek domāt, ka brits ir pelnījis šo titulu. Nākamndēļ IRL viesosies Ainfineonas trasē, Kalifornijā.

Sacīkstes rezultāti

V

Startā

 Pilots  Komanda  Laiks Punkti

1.

11

 Dens Veldons  Andretti Green  1:27:46.920

50

2.

2

 Sems Hornišs Jr.  Marlboro Penske  + 12.477

43

3.

6

 Tonijs Kanāns  Andretti Green  + 13.764

35

4.

1

 Helio Kastronevess  Marlboro Penske  + 1 aplis

32

5.

9

 Vitors Meira  Rahal Letterman  + 1 aplis

30

6.

7

 Tomašs Enge  Panther  + 1 aplis

28

7.

4

 Dario Frankitti  Andretti Green  + 1 aplis

26

8.

5

 Danika Patrika  Rahal Letterman  + 2 apļi

24

9.

10

 Skots Šārps  Delphi Fernandez  + 3 apļi

22

10.

17

 Patriks Karpentjers  Red Bull Cheever  + 3 apļi

20

11.

12

 Badijs Raiss  Rahal Letterman  + 3 apļi

19

12.

3

 Braiens Herta  Andretti Green  + 3 apļi

18

13.

16

 Kosuke Matsūra  Aguri Fernandez  + 3 apļi

17

14.

8

 Tomass Šekters  Panther Racing  + 4 apļi

16

15.

15

 Rodžers Jasukava  Dreyer & Reinbold  + 5 apļi

15

16.

13

 Skots Diksons  Target Chip Ganassi  + 5 apļi

14

17.

20

 Džimijs Kaits  Ethanol Hemelgarn  + 6 apļi

13

18.

21

 Alekss Barons  Red Bull Cheever  + 6 apļi

12

19.

18

 Eds Kārpenters  Vision Racing  + 8 apļi

12

NF

14

 Raiens Brisko  Target Chip Ganassi  Avārija

12

NF

19

 Ei Džei Foits IV  A.J. Foyt Enterprises  Vadība

12

NS

22

 Žaks Lazjērs  Target Chip Ganassi  -

12

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!