Foto: AP/Scanpix

"Mercedes" F-1 komandas pilots Lūiss Hamiltons izcīnījis kārtējo pārliecinošo uzvaru, svētdien triumfējot Itālijas "Grand Prix" posmā Moncas trasē.

Interesantākie notikumi šajā sacīkstē risinājās sacensību sākumā un beigās: "Ferrari" komandas cerības pacīnīties ar "Mercedes" beidzās jau starta brīdī, kad pēc starta signāla nekustīga savā vietā palika Kimi Raikonena formula. Par laimi, visiem aizmugurē esošajiem konkurentiem izdevās apbraukt stāvošo bolīdu un arī Raikonens pēc brīža izkustējās no vietas, taču bija jau noslīdējis uz pēdējo pozīciju.

Arī Sebastjans Fetels ("Ferrari"), kurš izcīnīja otro starta vietu blakus Hamiltonam, nespēja cīnīties ar britu pilotu, kurš aizvadīja nevainojamu sacīksti. Fetels finišā iebrauca 25 sekundes ar sacīkstes uzvarētāja, bet karstasinīgajiem itāļu "tifozi" tas bija iemesls, lai pārpludinātu trasi un ar gavilēm sveiktu iemīļotās komandas atrašanos uz pjedestāla.

Toties dramatisks sacensību noslēgums bija otram "Mercedes" pilotam Niko Rosbergam, kura bolīds aizdegās divus apļus pirms finiša un vācu pilots bija spiests izstāties, trešo vietu uz goda pjedestāla atdodot Felipem Masam ("Williams"), kurš savu komandas biedru Valteri Botasu finišā apsteidza vien par 0,331 sekundi.

Itālijas "Grand Prix" posmu nepabeidza vien četri piloti - jau pieminētais Rosbergs, Fernando Alonso ("McLaren") un abi "Lotus" piloti Romēns Grožāns un Pastors Maldonado.

Pēc Itālijas posma Hamiltona pārsvars pār Rosbergu ir pieaudzis līdz iespaidīgiem 53 punktiem, bet pārējiem konkurentiem britu F-1 čempions faktiski ir jau neaizsniedzams. Itālijas "Grand Prix" izcīņa bija 12. no 19 posmiem F-1 čempionāta kalendārā.

Itālijas "Grand Prix" rezultāti:

Avots: formula1.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!