Foto: Red Bull
Par "Monster Energy" Superkausa seriāla trešā posma uzvarētāju svētdien Zaķusalā kļuva latviešu motokrosa braucējs Dāvis Ivanovs no "MX Moduls" komandas.

Pirmajā "Pro" klases braucienā startu izcēla Ivanovs, bet pirmā apļa beigās viņa komandas biedrs un valsts vadošais šī sporta veida pārstāvis Matīss Karro piedzīvoja kritienu. Viņa motociklam virsū uzgāzās arī Ivo Šteinbergs, turklāt epizodē cieta arī arī kvalifikācijas sacensību uzvarētājs Tanels Leoks no Igaunijas. Karro trasē atgriezās tieši pirms Ivanova, atpaliekot par apli. Šādi viņi nobrauca līdz beigām, Karro noslēgumā pakāpjoties līdz pat septītajai vietai.

Par pirmā brauciena otro vietu ar Lauri Freibergu ļoti ilgi cīnījās igaunis Lauri Lehtla, tomēr neilgi pirms finiša viņam noslāpa motocikls, kas trešo vietu deva pērnajam čempionam Dāvim Līvam.

Otrajā braucienā atkal startu izcēla Ivanovs, tomēr trešajā aplī viņš piedzīvoja kritienu un atkāpās uz ceturto vietu. Līdz ar to pirmās divas vietas ieņēma posma favorīti Karro un Leoks, bet trešais bija Freibergs, šādi sportistiem noturoties līdz pat finišam.

Trešā brauciena startu izcēla Freibergs, bet ceturtajā aplī viņu apdzina Karro, kam drīz pēc tam sekoja arī Ivanovs. Kamēr Karro savu pirmo vietu saglabāja, finišā Ivanovu uz trešo pozīciju atbīdīja Leoks.

Braucienu summā pirmo vietu ar 94 punktiem ieņēma Ivanovs, kurš ir arī pašreizējais seriāla kopvērtējuma līderis. Viņam ar 93 punktiem sekoja attiecīgi Karro un Freibergs, bet ceturtais ar 87 punktiem bija Līvs.

Citviet kvadraciklu konkurencē par posma uzvarētāju kļuva Ralfs Reinfelds, junioru grupā pārāks bija Toms Babris, jauniešiem triumfēja igaunis Jans Jakobsens, bet veterānu grupā labākais bija Ronalds Baldiņš.

Superkausa seriāla sacensības Rīgā risinājās pirmoreiz. Augustā un septembrī paredzēti vēl divi seriāla posmi, kuros gan nav gaidāma pirmajā posmā uzvarējušā Karro līdzdalība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!