Foto: Sotheby's

Izsoļu nama "Sotheby's" izsolē tiek pārdota unikāla rallija automašīna - 1985. gada B grupas rūpnīcas "Mazda RX-7", liecina informācija kompānijas mājas lapā.

Mašīnas sākotnējā cena izsolē ir 170 tūkstoši sterliņu mārciņu (181 tūkstotis eiro).

B grupas "Mazda RX-7" tika uzbūvēta Japānas autoražotāju Eiropas rūpnīcā – "Mazda Racing Team Europe" (MRTE) – vācu rallija speciālista Ahima Varmbolda vadībā. B grupas homologācijas saņemšanai MRTE bija jāsagatavo 20 obligāti pieprasītās rallija mašīnas, taču līdz šīs grupas aizliegšanai 1987. gadā pilnībā tika uzbūvētas tikai septiņas "Mazda RX-7 Group B", pārējās 13 izmantoja rezerves daļām.

Konkrētā mašīna ar šasijas numuru "MRTE 019" tika uzbūvēta 1985. gadā un ir viena no minētajām septiņām, kas tika pilnībā nokomplektētas. No savām māsām tā atšķiras ar to, ka nekad nav tikusi izmantota sacensībās. Sākotnēji auto atradās Beļģijā, MRTE mītnē, vēlāk tas nonāca privātā kolekcijā. Izsoles rīkotāji norāda, ka šī, iespējams, ir vienīgā neizmantotā B grupas rallija mašīna pasaulē, kas ir perfektā kārtībā un pilnībā atbilst sava laika tehniskajiem noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!