Foto: DELFI
Izturības sacensības "1000km Grand Prix Riga", kas Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies jau trešo reizi, starta signālu ieraudzīs 1.septembrī plkst.11:00, kad uz starta stāsies vismaz 20 komandas no četrām valstīm, informē organizatori.

Pirmo reizi Latvijā startēs "Team Russia GT", kas uz Rīgas sacensībām pieteikusi divas GT klases "Ferrari F430 Challenge" automašīnas. Piloti Aleksejs Vasiļjevs un Natālija Freidina vadīs komandas pirmo auto, kamēr Iļja Burenko un Vladimirs Čarčians pilotēs otro. Pēc iespaidīgas Eiropas tūres 2011.gadā, kad komanda startējusi izturības sacensībās Monzā, Lemānā, Spa un citur, "Team Russia GT" šogad pilnvērtīgi startē Krievijas autošosejas čempionātā, kur GT klasē, šobrīd, ierindojas trešajā vietā.

Dalību apstiprinājuši arī divkārtējie, un vienīgie, "1000km Grand Prix Riga" uzvarētāji Rimantas Blažulionis un Saulius Vitkauskas no Lietuvas komandas "RIMO", kas Biķerniekos arī šogad plāno startēt ar "BMW 330D" automašīnu. Tāpat uz 1000km sacensību starta redzēsim Hollandu ģimenes komandu "dfdsdhr.com" no Lielbritānijas, kas Rīgā startēs jau trešo reizi.

Tomēr, neskatoties uz krāšņo ārvalstu viesu plejādi, puse pieteikto dalībnieku ir pašmāju sportisti. Tā, GT klasē vienīgo konkurenci "Ferrari" automašīnām izrādīs "TVA Racing" komanda ar savu "BMW M3", bet A 3000 klasē savus spēkus vēlreiz mēģinās pierādīt "HGK Motorsport", kuras labo sniegumu 2011.gada sacīkšu nobeigumā pārtrauca tehniska kļūme un avārija.

"Šogad mums ir patīkami spēcīgs dalībnieku sastāvs, kuru vēl īsu brīdi pirms pieteikumu termiņa beigām uzspodrināja divi "Ferrari". Domāju, tiem, kuri interesējas par autosportu, tas ir labs iemesls 1.septembri pavadīt Biķerniekos. Intriga būs pamatīga, jo sīva cīņa solās ne tikai par uzvaru kopvērtējumā, bet arī atsevišķās ieskaites klasēs - trases metrus neviens nevienam neatdos," pieteikumu sarakstu komentē sacensību rīkotājs Raimonds Strokšs.

"1000km Grand Prix Riga" ir izturības sacensības, kas norisināsies 31.augustā un 1.septembrī Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Katrā komandā drīkst startēt no diviem līdz pieciem pilotiem un lai sasniegtu finišu, tās, aptuveni astoņu stundu laikā, veiks 1000 kilometru jeb 273 apļus garu sacīkšu distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!