Foto: Foto: Ģirts Kehris
Latvijas jaunais motokrosa braucējs Jānis Mārtiņš Reišulis svētdien Čehijā ieņēma astoto vietu Eiropas čempionāta (EČ) otrajā braucienā EMX65 klasē, kas kopvērtējumā viņam deva septīto pozīciju.

Uzvaru otrajā braucienā svinēja Brando Rispoli no Itālijas, kuram J. M. Reišulis zaudēja 43 sekundes, kamēr no trešās vietas latvieti šķīra desmit sekundes.

Vēl šajā klasē Markuss Ozoliņš ieņēma 29., bet Rolands Bogdanovičs 30. vietu 40 dalībnieku konkurencē.

Jau ziņots, ka J. M. Reišulis sestdien ierindojās sestajā Eiropas čempionāta pirmajā braucienā, kamēr Ozoliņš bija 13. vietā, bet Bogdanovičs palika 32. pozīcijā.

Kopvērtējumā Eiropas čempionāta finālsacensībās EMX65 klasē J. M. Reišulis ar 28 punktiem ieņēma septīto vietu, Ozoliņš ar astoņiem punktiem ierindojās 18. pozīcijā, bet 32. vietā bija Bogdanovičs. Par uzvarētāju ar 41 punktu kļuva Rispoli.

Savukārt EMX85 klasē Edvards Bidzāns otrajā braucienā bija 11. vietā, no uzvarētāja Kaja da Volfa no Nīderlandes atpaliekot 43 sekundes. Savukārt cits Latvijas braucējs Kārlis Alberts Reišulis finišēja 20. pozīcijā.

Pirmajā braucienā Bidzāns bija astotajā vietā, bet K. A. Reišulis palika 19. pozīcijā.

Līdz ar to Bidzāns ar 23 punktiem ieņēma devīto vietu sacensībās, bet K. A. Reišulis palika 24. vietā ar trim punktiem. Par uzvarētāju kļuva Kemdens Maklelans no Dienvidāfrikas Republikas, kura kontā bija 47 punkti.

Bidzāns pirms diviem gadiem kļuva par Eiropas čempionu EMX65 klasē.

Loketas trasē paralēli norisinās arī pasaules čempionāta 14. posms MXGP un MX2 klasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!