Latvijas pārstāvis Eiropas rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis ("SET Promotions") aizvada teicamu sacīksti Norvēģijā, kur Hellas trasē risinās trešais čempionāta posms, informē sportista pārstāvji.

Norvēģijas posmu Jānis iesāka ar piekto rezultātu savā "Super 1600" klasē sestdienas brīvajos treniņos, kuros ātrākie seši piloti iebrauca 0,25 sekunžu robežā, bet ātrākie 12 - par vienā sekundē! Treniņu laikā galvenā uzmanība gan tika veltīta automašīnas regulējumu pielāgošanai un precīzo bremzēšanas vietu meklēšanai sarežģītajā Hellas trasē. Pirmajā braucienu sērijā Latvijas pārstāvi piemeklēja neveiksme - pārsists ritenis un tikai ceturtā vieta. Toties otrajā braucienu sērijā uzrādīts otrais labākais laiks un Jānis pakāpās uz piekto vietu kopvērtējumā. Papildus Jānim arī apļa rekords savā klasē.

Pēc pirmās sacensību dienas Baumanis savā "Super 1600" klasē atrodās 6. vietā. "Pirmajā kvalifikācijā pēc nelielas kļūdas startā un asas kontaktu cīņas izrāvos otrajā vietā un, pirmajos divos apļos uzrādot ātrākos  laikus, spēju noķert savu lēnāko komandas biedru un sāku jau cīņu par pirmo vietu, taču diemžēl neizturēja cīņā ar konkurentu sasistais riteņa disks, kurš "nobortējās" un  zaudēju gan cīņu par uzvaru, gan tobrīd stabilu otro vietu un braucienu pabeidzu ceturtajā, bet visā sērijā 12. vietā," stāsta Jānis. "Tādējādi gluži vai atkārtojās Portugāles scenārijs – pirmais "hīts", sasists disks un zaudēta uzvara."

"Kā jau ar katru sacensību dienu tiek iegūta jauna pieredze, ar ko esmu apmierināts!" saka pilots. "Svētdien jauna diena ar jaunu sākumu – darīšu ko varēšu, bet galvenais, lai viss notiek ar smaidu uz lūpām! Prieks par Reini kurš lieliski aizvadīja abus braucienu un ir līderis "Supercar"  klasē!"

Svētdienu Jānis Baumanis iesāka ar uzvaru trešajā kvalifikācijā un visā "hīta" sērijā, pārspējot visus savas klases ātrākos braucējus. Kopvērtējumā Jānis jau pacēlies uz otro vietu aiz Sergeja Zagumenova, un apsteidzot Ulriku Linnemanu. Arī ceturtais "hīts" tika uzvarēts, un Jānim Baumanim uzvara svētdienas kvalifikācijā, kas dod tiesības startēt no "pole position" pirmajā pusfināla braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!