Foto: Rihards Baumanis

Viens no vadošajiem Latvijas rallijkrosa braucējiem Jānis Baumanis neturpinās sadarbību pārstāvēto "WRX Team Austria" komandu un savu pasaules ralijkrosa čempionāta ("World RX") karjeru turpinās citā pasaules čempionāta vienībā.

2015. gada Eiropas rallijkrosa čempions Jānis Baumanis pagājušā sezonā debitēja "World RX" prestižākajā, "Supercar" klasē, un sasniedza atzīstamus rezultātus, čempionāta kopvērtējumā ierindojoties dalītā devītajā vietā. Labāko rezultātu Jānis sasniedza Spānijas posmā, kurā spēja iekļūt sacensību finālā un izcīnīt tajā ceturto vietu.

"Par savu sniegumu aizvadītajā sezonā biju ļoti priecīgs," saka Jānis Baumanis. "Izdarīju vairāk, nekā no manis prasīja. Uzlaboju savu braukšanu un stabilitāti, bet sākumā mērķis bija ielauzties kopvērtējuma divpadsmitniekā, taču beigās izdevās vēl labāk. Kas zina, kāds būtu rezultāts, ja nebūtu piemeklējušas tehniskas ķibeles."

Iepriekšējā sezonā Baumaņa mašīnu regulāri piemeklēja tehniskas problēmas piemeklēja regulāri, tostarp Latvijas posmā Rīgā, kur viņš aizkļuva līdz pusfinālam, taču bija spiests izstāties.

"Bija lietas, ko komanda no savas puses neizdarīja," norāda pilots. "Tā man bija ļoti laba mācību sezona. Auto pats par sevi bija ļoti labs, tomēr regulāri bija tehniskas problēmas. Tā pati stūres iekārta, ko vajadzēja novērst jau pirms sezonas sākuma, taču tas netika izdarīts pat sezonas laikā."

"WRX Team Austria" vienība piedāvājusi Baumanim turpināt sadarbību arī 2017. gadā, tomēr, vēloties tikt pie lielākām iespējām cīnīties par labākiem rezultātiem, latvietis izvēlējās doties citu ceļu. Nesen šī vienība papildināja sastāvu ar pieredzējušo vācieti Timo Šaideru, kurš ir divkārtējais DTM salonmašīnu čempions un iepriekšējā sezonā bija Reina Nitiša aizstājējs "Munnich All-Inkl.com" komandā.

"Gatavojos pilnai pasaules čempionāta sezonai, bet šobrīd neko nevēlos teikt. Viss jau ir skaidrs, taču tas ir mazs noslēpums," sacīja Baumanis, piebilstot, ka jaunā komanda ir atrasta, taču oficiāla informācija varētu būt pēc divām trim nedēļām.

Tikmēr vēl nav skaidrības, ko jaunajā sezonā darīs Nitišs. Aizvadīto sezonu viņš iesāka "All-Inkl.com" komandā, taču neveiksmīgu rezultātu dēļ to atstāja un gadu noslēdza "Olsbergs MSE" vienībā, kur bija braucis jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!