Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien izcīnīja trešo vietu Norvēģijā notikušā Eiropas čempionāta ("EuroRX") "SuperCar" klasē, kamēr Reinis Nitišs šīs pašas klases pasaules čempionāta ("WorldRX") ieskaitē nespēja sasniegt finālu.

Pēc sestdien veiktās pirmās dienas un diviem kvalifikācijas braucieniem Baumanis bija otrais, bet svētdien dalībniekiem vajadzēja veikt vēl divus atlases braucienus. Pirmajā Jānis bija septītais, bet otrajā bija piektais, nodrošinot sev vietu pusfinālā.

Pusfinālā autosportists savā braucienā izcīnīja otro vietu, sasniedzot finālu. Izšķirošajā braucienā Baumanis spēja izvairīties no kontakta ar citiem braucējiem un izcīnīt trešo vietu; par uzvarētāju kļuva Toms Rustads no Norvēģijas.

"Finālā nesanāca starts un pirmajā pagriezienā iebraucu kā pēdējais. Gāja karsti un interesanti, cīņas bija smagas, bet apli pa aplim virzījos uz priekšu un beigās izcīnīta trešā vieta. Domāju, ka labs rezultāts debijai Eiropas čempionātā "superkāros"," pēc Norvēģijas posma saka Jānis Baumanis.

Šogad Baumanis aizvada pilnu FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu "Super 1600" klases ieskaitē, kur ar izcīnītiem 100 punktiem ir pārliecinošs kopvērtējuma līderis. Paralēli "Peugeot-Hansen" komandas junioru programmas ietvaros Latvijas sportists ieguvis iespēju trijās sacīkstēs startēt ar "Supercar" klases "Peugeot 208" automašīnu. Norvēģijā Jānim bija otrās sacensības pie "superkāra" stūres.

Tikmēr Reinis Nitišs svētdien pirmajā kvalifikācijas braucienā uzrādīja astoto labāko laiku, kamēr nākamajā viņš bija vien 15. pozīcijā. Ar to bija gana, lai kopvērtējumā ierindotos septītajā vietā un kvalificētos pusfinālam. Tiesa, tajā Nitišam tik labi neveicās, jo viņš savā braucienā palika ceturtais un finālā neiekļuva.

"Lielais dalībnieku skaits šo posmu izvērta krietni spraigāku kā citus, jo katrā braucienā bija jācīnās ar konkurentiem – jāmēģina tos apsteigt, vai jānosargā sava pozīcija," par Hellas sacīksti saka Reinis. "Pusfinālā, pēc starta izdevās apsteigt Žannē, tomēr trases lejas līkums bija saliets, lai neceltos lieki putekļi. Nebiju aprēķinājis, ka tas būs tik slidens, tamdēļ pieļāvu kļūdu un par tālu izbraucu līkuma ārmalā. Tam sekoja cīņa par pozīciju un neliela pagrūstīšanās ar konkurentiem, kuru rezultātā atrados pēdējā vietā un viss bija jāsāk no jauna. Norvēģijā bija iespēja sasniegt finālu, bet šoreiz nedaudz pietrūka, lai iespēju pārvērstu arī rezultātā."

Par Norvēģijas posma uzvarētāju tika kronēts zviedrs Timijs Hansens, kurš aiz sevis atstāja francūzi Davī Žannē un zviedru Robinu Larsonu.

Reinis Nitišs Norvēģijā izcīnīja 13 punktus – 10 punktus par septīto vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām, kā arī trīs punktus par ceturto vietu pusfinālā. Astoņos posmos laikā Reinis iekrājis 122 punktus un "World RX" kopvērtējumā šobrīd ierindojas 6. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 193 punktiem atrodas 2014. gada pasaules čempions Peters Solbergs, uz otro vietu pakāpies Norvēģijas posma uzvarētājs Timijs Hansens (152 punkti), bet Reiņa Nitiša komandas biedrs Andreass Bakerūds (140 punkti) atkāpies uz trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!