Foto: Publicitātes foto

Pieredzējušais Latvijas pilots Jānis Vorobjovs kopā ar stūrmani Ivo Pūķi, triumfējot "Rally Classic" sacensībās Druskininkos, izcīnījis kārtējo titulu, kļūstot par 2017. gada Lietuvas čempionu rallijā.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 30 ekipāžas no Lietuvas, Latvijas un Polijas. Trases kopējais garums bija 276,73 kilometri, no kuriem 115,12 kilometri tika sadalīti deviņos ātrumposmos.

Vorobjovs/Pūķis ("Mitsubishi Mirage") rallija vadībā izrāvās jau sacensību sākumā, ar otro ātrumposmu, un spēja šo pozīciju nosargāt cīņā ar pieredzējušajiem mājiniekiem Ģiedri Notku, kurš sacensību vadībā pārņēma līderpozīciju, Vītautu Švedu un Deividu Joci.

Rallija noslēgumā Notks pieļāva kļūdu, pārsita riteni, pazaudēja daudz laika un otro pozīciju, ko pārņēma Šveds. Rallija finišā Notkum trešā vieta. Labāko pieciniekā iekļuva vel viens Latvijas pārstāvis Rolands Jaunzems. Vientilta piedziņas automašīnu klasē uzvarēja Egidijs Valeiša ar "BMW M3".

2017. gada Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem, kas risināsies Eiropas čempionāta (ERČ) posma "Rally Liepāja" ietvaros, Jāņa Vorobjova ekipāža ieņem ceturto vietu, par 31 punktu atpaliekot no Jāņa Berķa.

Šā gada Latvijas čempiona titulu jau priekšlaicīgi nodrošinājis jaunais soms Kalle Rovanpera.

Jānis Vorobjovs uzvarēja rallija čempionātā uzvarēja 2016. un 2015 gadā N4 klases vērtējumā. Latvijas čempiona titulu šai klasē viņš izcīnījis 2014., 2007. un 2002. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!