Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien izcīnīja otro vietu Šveicē notikušā pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem 11.posmā, bet beļģis Jans Hendrikss un Elvijs Mucenieks stājās uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Nīderlandes un Latvijas duets pirmajā braucienā finišēja pirmajā vietā, aiz sevis atstājot kopvērtējuma līdera beļģa Bena Adriansena ekipāžu. Savukārt otrajā braucienā abas puses bija mainītām lomām un pie panākuma tika Beļģijas sportista vadītais motocikls.

Tikmēr uz goda pjedestāla pirmajā braucienā stājās vēl viena latvieša pārstāvētā ekipāža - brāļi Jānis un Lauri Daideri, kamēr Hendrikss un Mucenieks bija ceturtie.

Pirmajā braucienā neierasti zemā vietā bija Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks, kuriem tikai 24.pozīcija, bet nākamajā braucienā viņi uz starta vispār vairs neizgāja, neizcīnot punktus čempionāta kopvērtējumā.

Savukārt otrajā braucienā trijniekā bez Baksa/Stupeļa uz zemākā pakāpiena ierindojās Hendrikss/Mucenieks, bet piektie bija Daideri.

Posma kopvērtējumā Baksa/Stupeļa ekipāža izcīnīja otro vietu, bet trešais bija Hendriksa/Mucenieka braucamais. Savukārt ceturtie ierindojās Daideri.
Kā zināms, aizvadītās nedēļas posmā Ķegumā uzvaru izcīnīja Bakss/Stupelis, bet brāļi Daideri bija trešie.

Čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc 11 posmiem ar 493 punktiem joprojām atrodas Adriansena ekipāža, bet otrie ar 398 punktiem ir Bakss un Stupelis. Brāļi Daideri ar 347 punktiem atrodas trešajā vietā, bet Hendrikss un Mucenieks atrodas ceturtajā pozīcijā ar 329 punktu. Tikmēr Rupeiks/Kurpnieks ar 261 punktu joprojām ieņem sesto vietu.

Brāļi Arnolds un Gints Sīļi kopvērtējumā ar 32 punktiem ieņem 25.vietu, igaunis Tanels Rēsna un latvietis Ilvars Skūltāns ar 28 punktiem atrodas 27.pozīcijā, bet Modris Štelle un Artūrs Linters ar sešiem punktiem joprojām ieņem 44.vietu.

Kopumā čempionātā šosezon ieplānoti 14 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!