Foto: AFP/Scanpix

Jaunās F-1 sezonas pirmā posma, Austrālijas "Grand Prix", brīvajos treniņos ātrāko apļa laiku abās sesijās uzrādīja britu pilots Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kamēr viņa tautietis Džoljons Palmers ("Renault") piedzīvoja sezonas pirmo avāriju.

Siltajā rudens dienā Melburnas trasē "Mercedes" komandas līderis bija pārliecinoši ātrākais abās treniņu sesijās, un abās tuvāko sekotāj apsteidza vairāk nekā par pussekundi. Pirmajā treniņā otrs ātrākais bija Hamltona komandas biedrs Valteri Botass (+0,583 sek.), aiz viņa ierindojās abi "Red Bull" piloti Daniels Rikjardo (+0,666 sek.) un Makss Verstapens (+1,026 sek.) un abi "Ferrari" braucēji Kimi Raiknens (+1,152 sek.) un Sebastjans Fetels (+1,244 sek.).

Salīdzinājumam, pērn pirmajā sesijā, kas gan notika slapjā trasē, Hamiltona laiks bija viena minūte un 29,725 sekundes. Šogad, labos laika apstākļos un ar mīkstajām riepām, Hamiltons Melburnas trases apli veica vienā minūtē un 24,220 sekundēs.

Otrajā treniņu sesijām jau ar supermīkstajām riepām, Hailtons bija vēl ātrāks - 1:23,620. Otrais šoreiz bija Fetels - 1:24,167, taču tik un tā atpalika no brita vairāk nekā pussekundi.

Vairāki piloti abās sesijās nenovaldīja savus braucamos un tuvāk vai dziļāk izbrauca no trases, bet pirmā sezonas avārija ir britu pilota Džoljona Palmera kontā - viņš zaudēja kontroli pār savu bolīdu trases pēdējā līkumā pirms starta–finiša taisnes un ietriecās apmalē. Pēc šīs avārijas trasē tika parādīts sarkanais karogs un treniņu sesiju apturēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!