Foto: F64
Latvijas motokrosa braucēju Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāža svētdien Austrijā ieņēma piekto vietu pasaules čempionāta devītajā posmā motokrosā ar blakusvāģiem, kamēr otrais bija latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks, kurš brauc kopā ar franču pilotu Valentēnu Žiro.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva titulētā nīderlandieša Daniela Vilemsena pilotētā ekipāža. Desmitkārtējais pasaules čempions Vilemsens, startējot kopā ar kantētāju Robiju Baksu, pirmajā braucienā bija otrie, zaudējot Žiro un Muceniekam, bet otrajā braucienā viņi konkurentiem revanšējās.

Abas ekipāžas nopelnīja pa 47 punktiem, bet uzvaru posmā nodrošināja Vilemsens un Bakss, kuri bija ātrākie otrajā startā.

Tikmēr Daiders un Stupelis, kuri sestdien tikai ar grūtībām iekļuva pamatsacensībās, svētdien startēja krietni labāk, kopvērtējumā ieņemot piekto vietu. Pirmajā braucienā viņi bija devītie, bet otrajā septītie, nopelnot 26 kopvērtējuma punktus.

"Dalītas emocijas. Protams, šis nav rezultāts kādu vēlamies redzēt, taču, ņemot vērā visus apstākļus un to, ka starts abos braucienos bija no otrās rindas, neskumstam," pēc sacensībām sociālajā tīklā "Instagram" rakstīja latvieši.

Vēl 12. vietu posmā ieņēma beļģu pilots Mārvins Vanlušens un Latvijas kantētājs Haralds Kurpnieks, kuri pirmajā braucienā bija augstajā ceturtajā vietā, bet otrajā neizgāja uz starta.

Jau vēstīts, ka sestdien kvalifikācijā Daiders ar Stupeli savā grupā izstājās jau otrajā aplī, līdz ar to viņiem vēlāk bija jāstartē pēdējās cerības braucienā, kurā izdevās izcīnīt uzvaru un kvalificēties svētdien gaidāmajām pamatsacensībām. Kā atklāja braucēji, kvalifikācijā neizturēja viens no motocikla amortizatoriem.

Nākamais pasaules čempionāta posms pēc divām nedēļām notiks Latvijā - Stelpes trasē.

Pasaules čempionāta līderpozīciju pēc deviņiem posmiem ar 364 punktiem ieņem nīderlandieša Etjēna Baksa pilotētā ekipāža, kas svētdien Austrijā palika trešajā vietā. Tikmēr 13 punktus viņiem tagad zaudē Žiro un Mucenieks, kuri svētdien atstarpi no līderiem samazināja par septiņiem punktiem

Savukārt trešo vietu ar 337 punktiem ieņem Vilemsena ekipāža.

Venlušens un Kurpnieks ar 245 punktiem ir kopvērtējuma piektajā pozīcijā, bet aiz viņiem atrodas Jānis Daiders un Stupelis, kuri tikuši pie 236 punktiem, aizvadītajā posmā kopvērtējumā spējot pakāpties pozīciju augstāk.

Savukārt beļģu pilots Kristofs Santermanss ar Lauri Daideru, kuri šajā posmā nestartēja, guvuši 79 punktus, kas ļauj atrasties kopvērtējuma 17. vietā.

Iepriekš šosezon Baksa un Vilemsena ekipāžām neatbilstošas degvielas dēļ tika anulēti ceturtajā posmā sasniegtie rezultāti.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Šī gada pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi, diviem etapiem norisinoties Latvijā, jo desmitais etaps 13. augustā notiks Stelpes trasē, kamēr piektais posms jūnija pirmajā pusē jau notika Ķegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!