Foto: Scanpix
Par trīskārtēju pasaules čempionu motokrosā MX2 klasē sestdien kļuva latvieša Paula Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes.

S estdien ASV pilsētā Šarlotē norisinājās pasaules čempionāta 17.posms, kurā par uzvarētāju MX2 klasē kļuva amerikānis Kūpers Vebs, kamēr Herlingss no "Red Bull KTM Factory Racing" vienības divu braucienu summā bija otrais.

Ar to Nīderlandes sportistam bija pietiekami, lai vienu posmu pirms sezonas beigām nodrošinātu uzvaru MX2 klases kopvērtējumā.

Trešo vietu sestdien ieguva vēl viens amerikāņu braucējs Ostins Forkners.

Neviens no Latvijas motokrosa braucējiem šajā posmā nestartēja.

Pēc pasaules čempionāta 17 posmiem Herlingsam, kurš sezonas laikā atslēgas kaula lūzuma dēļ bija spiests izlaist vairākus etapus, kopvērtējumā ir 689 punkti. Otrajā vietā ar 595 punktiem atrodas šveicietis Žeremijs Sīvers, taču līdz pirmajai vietai viņš vairs nevar aizcīnīties.

Savukārt pašlaik savainotais Jonass, kuram sezona noslēgusies priekšlaicīgi, ar 403 punktiem kopvērtējumā ieņem piekto pozīciju, Roberts Justs ar 130 punktiem atrodas 18. vietā, bet Kārlis Sabulis ar 34 punktiem ieņem 37. pozīciju.

Herlings par pasaules čempionu MX2 klasē kļuvis arī 2012. un 2013. gadā. Savukārt iepriekšējās sezonas ievadā sportists bija ļoti pārliecinošs kopvērtējuma līderis, tomēr savainojuma dēļ viņš nespēja sezonu pabeigt un arī zaudēja titulu. Pirms tam viņš traumas dēļ izlaida no rokām titulu arī 2014. gadā.

Nākamajā sezonā Herlings startēs MXGP klasē.

Tikmēr pagājušās sezonas MX2 pasaules čempions Tims Gajsers no Slovēnijas sestdien izcīnīja šādu pašu titulu jau MXGP klasē.

Par ASV posma uzvarētāju kļuva mājinieks Īlaijs Tomaks, kurš bija labākais abos braucienos, bet Gajsers izcīnīja otro vietu. Ar to bija bija gana, lai izcīnītu pasaules čempiona titulu prestižākajā no klasēm.

Trešo vietu sestdien tikmēr ieguva beļģis Žeremī van Horebēks.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā vienu posmu pirms sezonas noslēguma Gajsera kontā ir 693 punkti, bet par 90 punktiem no viņa atpaliek slavenais itālis Antonio Kairoli.

Savukārt latvietis Toms Macuks ar vienu punktu kopvērtējumā ieņem 53. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!