Foto: LETA
Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass svētdien ierindojās 16.vietā Itālijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē sezonas devītā posma pirmajā braucienā, kas norisinājās smagos apstākļos.

Pirmais brauciens aizritēja ļoti dubļainā trasē, kurā sportistiem bija grūti savaldīt savus braucamos, tāpēc viņi brauca krietni piesardzīgāk. Turklāt boksos uz brīdi iebrauca arī Jonass, lai tiktu pie jaunām brillēm.

Tikmēr 19.vietā šajā braucienā ierindojās vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas.

Šajā braucienā labākais bija Krievijas sportists Aleksandrs Tonkovs, kurš uzvaru kādā no pasaules čempionāta braucieniem izcīnījis pirmo reizi karjerā. Jonass viņam piekāpās par vienu apli. Savukārt pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš ir Jonasa komandas biedrs KTM rūpnīcas vienībā "Red Bull KTM Factory Racing", bija vien sestais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem pārliecinošs līderis ar 358 punktiem ir Herlingss kuram ar 246 punktiem seko šveicietis Valentīns Gilo. Savukārt Jonass no Gilo atpaliek tikai vienu punktu un ir trešajā pozīcijā.

Tikmēr Justs ar 97 punktiem kopvērtējumā atrodams 15.pozīcijā.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē Latvijas sportisti šajā posmā nepiedalās.

Pēc astoņiem etapiem Latvijas sportists Dāvis Ivanovs ("MX Moduls") ar trīs punktiem atrodams 36.pozīcijā. Kopā Ivanovam šosezon plānota dalība septiņās sacensībās.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!