Foto: Acevedo J.P.

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja ceturto vietu Itālijā notiekošā pasaules čempionāta astotā posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Kvalifikācijā triumfēja Francijas motokrosists Dilans Ferandiss, kamēr uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem stājās šveicietis Žeremijs Sīvers un pārliecinošais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā.

Zīmīgi, ka šī bija pirmā reize šosezon, kad Herlingss neuzvarēja kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr Jonass no labāko trijnieka atpalika par pusotru sekundi, bet uzvarētājam viņš piekāpās par 11,541 sekundi.

Savukārt otrs Latvijas pārstāvis šajā posmā Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas sestdien kvalifikācijā bija 11. vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar maksimāli iespējamiem 350 punktiem ir Herlingss, otrajā vietā ar 270 punktiem nostiprinājies Sīvers, bet stabilu trešo vietu ar 218 punktiem saglabā Jonass.

Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 95 punktus un atrodams 13.pozīcijā.

Pasaules čempionāta prestižākās klases MXGP kvalifikācijā sestdien uzvaru guva Slovēnijas motokrosa braucējs Tims Gajsers, kurš par 8,075 sekundēm apsteidza Maksimiliānu Naglu no Vācijas. Tikmēr trešais bija titulētais itālis Antiono Kairoli.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc septiņiem posmiem līderpozīciju ar 299 punktiem atguvis pērnās sezonas MX2 klases čempions Gajsers, par astoņiem punktiem apsteidzot francūzi Romēnu Fevru, kurš sestdien kvalifikācijā bija sestais.

Savukārt Kairoli ticis pie 263 punktiem, kas dod trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!