Foto: LETA
Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja ceturto vietu Lielbritānijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē sezonas septītā posma kvalifikācijā.

Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kvalifikācijā 12 apļu summa no uzvaru guvušā šveicieša Valentīns Gilo atpalika par 17 sekundēm, kaut brauciena sākumā bija arī līderis.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijā ieņēma 17.vietu, Gilo zaudējot minūti un 17 sekundes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem pārliecinošs līderis ar 261 punktu ir Jonasa komandas biedra Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kuram ar 185 punktiem seko francūzis Dilans Fernandiss, tomēr viņš traumas dēļ šosezon vairs nestartēs. Savukārt Jonass ar 148 punktiem atrodams trešajā pozīcijā.

Tikmēr Justs ar 62 punktiem kopvērtējumā atrodams 18.pozīcijā.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē neviens no Latvijas sportistiem šajā posmā nepiedalās, bet pirmajā braucienā triumfēja itālis Antonio Kairoli, kurš sacīkšu vadībā atradās visu distanci. Kā otrais finišēja kvalifikācijas uzvarētājs francūzis Romēns Febrē, bet trešo vietu ieņēma Krievijas motobraucējs Jevgēņijs Bobriševs.

Tikmēr otrajā braucienā jau uzvarēja Febrē, apsteigdams vācieti Maksimiliānu Naglu un Bobriševu.

Febrē ar 47 punktiem izcīnīja uzvaru arī posma kopvērtējumā. Tikmēr Bobriševam 40 punkti un otrā vieta, bet punktu no krieva atpalika Kairoli.

MXGP klasē čempionāta kopvērtējumā pašlaik līderis ar 332 punktiem ir Nagls, kuram ar 313 punktiem seko Kairoli. Savukārt trešais ar 291 punktu ir Klemāns Desaijs no Beļģijas, kurš pleca savainojuma dēļ no Francijas posma izstājās. Tikmēr Latvijas sportists Dāvis Ivanovs ("MX Moduls") ar trīs punktiem atrodams 36.pozīcijā.

Kopā Ivanovam šosezon plānota dalība septiņās sacensībās.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!