Foto: Acevedo J.P.

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien piedzīvoja kārtējo kritienu un ieņēma astoto vietu Vācijā notiekošā pasaules čempionāta septītajā posmā MX2 klasē.

Pirmajā braucienā kārtējo uzvaru guva šosezon joprojām nepārspētais Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kuram otrajā un trešajā pozīcijā sekoja Dilans Ferandiss no Francijas un brits Makss Enstijs.

Savukārt Jonass guva piekto vietu, uzvarētājam piekāpjoties par pusminūti.

Vēl viens Latvijas braucējs Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas pirmajā braucienā bija tikai 26. vietā, Herlingsam zaudējot vienu apli.

Otrajā braucienā Jonass pēc starta aizbrauca līderpozīcijā, tomēr otrajā līkumā piedzīvoja šosezon kārtējo kritienu un finišu sasniedza vien 12. pozīcijā.

Tikmēr Herlingss otrajā braucienā saskārās ar sīvāko pretestību šosezon un tikai par divām sekundēm apsteidza šveicieti Žeremiju Sīveru. Savukārt trešo vietu ieņēma Ferandiss.

Justs otrajā braucienā guva desmito vietu, Herlingsam piekāpjoties par minūti un divām sekundēm, bet Jonass finišēja vēl piecas sekundes vēlāk.

Posma summā Jonass ar 25 punktiem guva astoto vietu, bet Justs tika pie 11 punktiem, kas deva 15.pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc Vācijas posma pārliecinošs līderis ar maksimāli iespējamiem 350 punktiem ir Herlingss, otrajā vietā ar 270 punktiem nostiprinājies Sīvers, bet stabilu trešo vietu ar 218 punktiem saglabā Jonass.

Tikmēr Justs sezonas laikā iekrājis 95 punktus un atrodams 13. pozīcijā.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā nedēļā pasaules čempionāta posms notika Ķeguma trasē "Zelta zirgs", kur Jonass pēc neveiksmīga otrā brauciena ieguva septīto vietu, bet Justs bija 12. pozīcijā.

Prestižākajā MXGP klasē svētdien abos braucienos uzvarēja slavenais itālis Antonio Kairoli. Pirmajā braucienā viņam sīvā cīņā piekāpās Slovēnijas motokrosa braucējs Tims Gajsers, bet otrajā otrais palika krievs Jevgēņijs Bobriševs. Arī summā tieši Gajsers un Bobriševs ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc septiņiem posmiem līderpozīciju ar 299 punktiem atguvis pērnās sezonas MX2 klases čempions Gajsers, par astoņiem punktiem apsteidzot francūzi Romēnu Fevru, kurš svētdien braucienos bija desmitajā un trešajā pozīcijā.

Savukārt Kairoli ticis pie 263 punktiem, kas dod trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!