Foto: F64

Latvijas motokrosa talants Pauls Jonass svētdien izcīnīja piekto vietu jaunās pasaules čempionāta sezonas otrajā posmā, kas norisinās Taizemē, MX2 klasē.

Tikmēr cits latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas posmā izcīnīja 12.pozīciju.

Pirmais brauciens abiem Latvijas sportistiem bija neveiksmīgs, jo jau otrajā līkumā Jonass piedzīvoja sadursmi un krita, turklāt izraisot vēl vairāku braucēju, tostarp arī Justa, kritienu. Abi latvieši cīņu turpināja no pēdējām pozīcijām, tomēr Jonass pēc pirmā apļa bija 21., kamēr Justs atradās 16.vietā. Turpinājumi Latvijas motobraucēji pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas, bet desmitajā aplī Jonass apdzina Justu, ieņemot attiecīgi 12. un 13.vietu. Līdz pirmā brauciena finišam Jonass pakāpās uz devīto vietu, bet Justs finišēja tieši aiz viņa.

Uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja Jonasa pārstāvētās komandas "Red Bull KTM Factory Racing" otrs braucējs Džefrijs Herlings no Nīderlandes, kurš finišā par pusminūti apsteidza "Yamaha" krievu motosportistu Aleksandru Tonkovu, kamēr trešais finišēja šveicietis Džeremijs Sīvers, kurš brauc ar "Suzuki" spēkratu.

Turpretī otrais brauciens Jonasam bija jau krietni sekmīgāks, pasaules vicečempionam "izceļot startu" un pirmajos apļos atrodoties līderpozīcijā. Tomēr trases vidusdaļā Herlingss pārņēma vadību, ko izdevās nosargāt līdz pat finišam. Tikmēr Sīvers pamazām deldēja otrajā vietā esošā Jonasa pārsvaru, līdz 15. aplī latvietim nācās atkāpties uz trešo pozīciju, turklāt nākamajā aplī viņam patraucās garām arī brits Makss Enstijs ("Husqvarna"). Līdz finišam Jonass paspēja piekāpties arī Tonkovam, otrajā braucienā ieņemot piekto vietu, bet Justs finišēja 13.pozīcijā. Braucienā uzvaru izcīnīja Herlingss, otrais bija Enstijs, bet trešais finišēja Sīvers.

Posmā ar maksimāli iespējamajiem 50 punktiem uzvarēja Herlingss, pa 40 punktiem guva Sīvers un Tonkovs, bet Jonass ar 26 punktiem bija piektais, kamēr Justs izcīnīja 19 punktus, kas viņam deva 12.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 100 punktiem ir Herlingss, 74 punkti ir Enstijam, kurš par četriem punktiem apsteidz Tonkovu. Jonass ar 68 punktiem ir sestais, bet Justs ar 19 punktiem ieņem 19.vietu.

Kā zināms, pirms nedēļas Katarā notikušajā pirmajā etapā Jonass abos braucienos guva trešo vietu, piekāpjoties Herlingam un Dilanam Ferandisam no Francijas.

Savukārt Justam šis ir pirmais pasaules čempionāta posms šosezon. Sākotnēji viņam bija plānots piedalīties vienīgi Eiropas sacensībās, tomēr šonedēļ viņš aizstāj nelielu traumu guvušo komandas biedru Kalvinu Vlānderenu.

Kā zināms, Jonass pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, līdz pat pēdējam posmam pretendējot uz uzvaru kopvērtējumā, beigās izcīnot MX2 klases pasaules vicečempiona titulu.

Savukārt Justs pirmajos 13 sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos, bet pēc tam viņam sezona priekšlaicīgi noslēdzās traumas dēļ. Noslēgumā latvietis palika 18.vietā.

Herlings ir 2012. un 2013.gada pasaules čempions MX2 klasē, bet aizpērn un pērn titulu no rokām izlaida traumu dēļ.

Kā zināms, sacensībām prestižajā MXGP klasē gatavojās arī Matīss Karro, kuram tā būtu atgriešanās pasaules čempionātā pēc gada pārtraukuma, tomēr "24MX Honda" komandas braucējs nesen guva nopietnu ceļgala traumu, saraujot krusteniskās saites. Līdz ar to Karro, kurš līdzīgu traumu guva arī iepriekšējās sezonas sākumā, nevarēs kāpt uz motocikla divus līdz trīs mēnešus un sezonas sākumu izlaidīs.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1.maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas "Grand Prix" izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!