Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja sesto vietu Itālijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē sezonas devītā posma kvalifikācijā.

Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kvalifikācijā 13 apļu summā no uzvaru guvušā komandas biedra Džefrija Herlingsa no Nīderlandes atpalika par pusminūti.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijā ieņēma 17.vietu, Herlingsam zaudējot gandrīz minūti un deviņas sekundes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem pārliecinošs līderis ar 358 punktiem ir Herlingss kuram ar 246 punktiem seko šveicietis Valentīns Gilo. Savukārt Jonass no Gilo atpaliek tikai vienu punktu un ir trešajā pozīcijā.

Tikmēr Justs ar 97 punktiem kopvērtējumā atrodams 15.pozīcijā.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē Latvijas sportisti šajā posmā nepiedalās.

Pēc astoņiem etapiem Latvijas sportists Dāvis Ivanovs ("MX Moduls") ar trīs punktiem atrodams 36.pozīcijā. Kopā Ivanovam šosezon plānota dalība septiņās sacensībās.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!