Foto: LETA
Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja trešo vietu Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notiekošā pasaules čempionāta 12. posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kvalifikācijā 13 apļu garumā no uzvaru guvušā brita Maksa Anstī atpalika par nedaudz vairāk kā 18 sekundēm.

Tikmēr otrais bija slovēnis Tims Gajsers.

Savukārt vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas kvalifikācijas sacensībās ierindojās 11.vietā.

Pēcāk starts kvalifikācijā tiks dots arī prestižākās pasaules čempionāta klases MXGP braucējiem.

Kā zināms, šajā posmā nepiedalās MX2 klases sezonas kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā.

Tikmēr MXGP sacensībās piedalīsies 34 sportisti, starp kuriem būs tikai viens mājinieks - Dāvis Ivanovs. Līdz šim šosezon Ivanovs piedalījies trijos MXGP posmos, kas ar astoņiem punktiem kopvērtējumā ļauj ieņemt 38.vietu. Savukārt pēdējo gadu Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš turpina atlabt no traumas, nav pieteicies dalībai Ķeguma posmā.

Neraugoties uz vairākām neveiksmēm pēdējos posmos, pārliecinošs MX2 klases kopvērtējuma līderis ar 423 punktiem joprojām ir Herlingss, kuram ar 345 punktiem seko Gajsers. Vēl par desmit punktiem mazāk ir francūzim Valentīnam Gilo, bet ceturtajā vietā ar 311 punktiem ir Džeremijs Sīvers no Šveices, kurš par četriem punktiem apsteidz Jonasu. Savukārt Justs ar 145 punktiem ierindojas 15.pozīcijā.

Pirms tam Ķeguma trasē notika pirmais brauciens Eiropas čempionāta noslēdzošā posma 65 un 85 kubikcentimetru klasēs. Otrie braucieni notiks svētdien.

Mazākajā no klasēm vislabāk veicās Edvardam Bidzānam, kuram 14.vieta, bet Kārlis Alberts Reisulis ierindojās 19.pozīcijā. Tikmēr Kirils Maslovs bija 29.vietā no 34 motokrosistiem.

Savukārt 85 kubikcentimetru klasē Ralfs Edgars Ozoliņš bija 20.vietā

Iepriekšējos gadus sacensības Ķegumā organizēja uzņēmums "Baltijas Kausa fonds", ko vada Salvis Freimanis, tomēr viņa nopietno veselības problēmu dēļ tiesības nodotas biedrībai "Kristera Serģa motoklubs" un pieckārtējam pasaules čempionam motokrosā blakusvāģiem Kristeram Serģim. Vienošanās par pasaules čempionāta norisi Latvijā panākta līdz 2017.gadam.

Iepriekš pasaules čempionāta posms motokrosā solo braucējiem norisinājās pirms diviem gadiem.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 posmi.

Tāpat šogad Ķeguma trasē 8. un 9.augustā notiks pasaules čempionāts motocikliem ar blakusvāģiem un Eiropas čempionāta posms kvadricikliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!