Foto: F64
Talantīgais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja otro vietu Beļģijā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klasē sezonas 14.posmā, pārņemot vadību kopvērtējumā.

Pirmā brauciena ievadā KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing" pārstāvošais Jonass uz brīdi pārņēma vadību, tomēr viņu apsteidza brits Makss Enstijs un šādi sportisti nobrauca līdz pat finišam. Latvietis britam zaudēja 24 sekundes un otro vietu ieņēma ļoti stabili.

Tikmēr Jonasa galvenajiem kopvērtējuma konkurentiem brauciens nebija tik veiksmīgs - Tims Gajsers no Slovēnijas guva piekto vietu, bet šveicietis Valentīns Gilo palika 12.pozīcijā.

Arī otrajā braucienā jau no paša starta pirmajās divās vietās aizbrauca Enstijs un Jonass, kurš finišā atpalika par 25 sekundēm. Šoreiz Gajsers izcīnīja septīto vietu, bet Gilo jau pašā brauciena sākumā izstājās, paliekot bez kopvērtējuma punktiem.

Kā zināms, traumas dēļ šosezon vairs trasē nedosies Džefrijs Herlingss, kurš vēl pirms otrā brauciena saglabāja līderpozīciju kopvērtējumā. Tomēr tagad pirmie Jonass ar Gajseru viņu apsteiguši, turklāt tieši latvietis izvirzījies pirmajā vietā.

Tāpat šosezon, visticamāk, vairs nevarēs startēt latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas, kurš pirmajos 13 posmos bija guvis punktus visos braucienos.

Zīmīgi, ka sezonas laikā Jonass dzīvo ļoti netālu no Lomelas trases, kur risinās šis etaps.

Kopvērtējumā tagad Jonasam ir 433 punkti un viņš par četriem punktiem apsteidz Gajseru, bet trešais ar 423 punktiem ir traumētais Herlingss. Tikmēr Gilo ar 408 punktiem ieņem ceturto vietu.

Savukārt Justs ar 181 punktu atrodams 16.vietā.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē, kurā šoreiz Latvijas sportisti nepiedalījās, abos braucienos uzvaras izcīnīja brits Šons Simpsons, pie šāda panākuma tiekot pirmoreiz karjerā. Tikmēr otrais abos braucienos bija francūzis Polēns Gotjē, bet trešais - kopvērtējuma līderis Romēns Febre no Francijas.

Cīņā par titulu Febre ar 547 punktiem ir pārliecinošs līderis, tuvāko sekotāju Gotjē apsteidzot par 84 punktiem. Savukārt no Latvijas sportistiem Dāvis Ivanovs ar 11 punktiem atrodams 40.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!