Foto: KTM

Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") svētdien Šveicē izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta 15. posmā, sperot vēl vienu soli tuvāk titulam.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, trešo vietu ieņēma abos braucienos, to iegūstot arī posma kopvērtējumā.

Pirmā brauciena sākumā Jonass bija otrais aiz spāņa Horhes Prado Garsijas, taču pēc tam noslīdēja uz ceturto vietu, jo garām palaida šveicieti Žeremiju Sīveru un francūzi Benuā Paturelu. Pēc tam Paulam izdevās tikt garām Garsijam, kurš iepriekš bija zaudējis līdera pozīciju Sīveram, kā arī palicis aiz Paturela.

Brauciena beigās Jonass uzvarētājam Sīveram zaudēja 23,088 sekundes, bet no Paturela atpalika 22,468 sekundes.

Otrajā braucienā triumfēja Paturels, kurš kļuva par etapa uzvarētāju, aiz sevis atstājot amerikāni Tomasu Kovingtonu un Jonasu, kurš uzvarētājam zaudēja 10,043 sekundes. Savukārt Jonasa tuvākais kopvērtējuma sekotājs Sīvers otrajā braucienā palika piektais.

"Šajā nedēļas nogalē nedaudz pietrūka ātruma, taču man izdevās sasniegt goda pjedestālu. Jau gaidu nākamo nedēļu. Paldies visiem par atbalstu!" savā "Facebook" kontā pēc finiša ierakstījis Pauls.

Paturels šajā posmā tika pie 47 punktiem, Sīvers ieguva 41, bet Jonass – 40 punktus.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā četrus posmus pirms noslēguma Jonasam tagad ir 629 punkti, ar 580 punktiem seko Sīvers, bet trešais ar 476 punktiem ir Paturels.

Atlikušie pasaules čempionāta posmi notiks Zviedrijā, ASV, Nīderlandē un Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!