Foto: Acevedo J.P.
Talantīgajam latviešu motokrosa braucējam Paulam Jonasam pasaules čempionāta pirmajā posmā izdevies realizēt galveno mērķi - aizvadīt divus braucienus bez lielām kļūdām, uzskata sportists.

Vēstīts, ka sestdien Katarā Jonass izcīnīja uzvaras abos pirmā posma braucienos MX2 klasē, piesakot sevi kā galveno pretendentu uz čempiona titulu. Pirms tam viņš savā karjerā pasaules čempionātā bija spējis triumfēt tikai vienā braucienā.

"Negaidīju, ka šajā nedēļas nogalē uzvarēšu divos braucienos, kā arī kvalifikācijā," Jonasu citē viņa pārstāvētā "Red Bull KTM" rūpnīcas komanda. "Man bija laba starta vārtu izvēle, divi labi starti, divi konsekventi braucieni bez lielām kļūdām, kas arī bija mans mērķis, ierodoties uz sacīksti. Esmu ļoti laimīgs, ka varu doties mājās ar divām uzvarām un savu pirmo triumfu posma kopvērtējumā."

"Tomēr mums vēl ir priekšā 18 etapi - tā ir ļoti gara sezona. Būs grūti turpināt šādi, bet darīšu visu, ko varu. Šoreiz es tiešām izbaudīju braukšanu," stāstīja latvietis. "Uzskatu, ka man joprojām vēl ir daudz, ko uzlabot."

Iepriekšējo reizi braucienā Jonass bija spējis uzvarēt 2015. gada sezonas beigās, kad bija labākais Meksikā. Iepriekšējās sezonās šajā klasē dominēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš tagad beidzot pārgājis uz MXGP klasi.

Nākamais pasaules čempionāta etaps pēc nedēļas risināsies Indonēzijā.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Jonass izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015. gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Pērn MX2 klasē startēja vēl divi latvieši Kārlis Sabulis un Roberts Justs, kurš iepriekšējā sezonā guva pat četrus smadzeņu satricinājums, kas viņam pēc ārstu ieteikuma licis priekšlaicīgi noslēgt karjeru.

Ziņots, ka "HSF Logistics" motokrosa komandas latviešu treneris Augusts Justs un mehāniķis Uldis Blumbergs, kā arī "Suzuki" vienības lietuviešu zvaigzne Armīns Jasikonis vīzu problēmu dēļ nevarēja ierasties Katarā, līdz ar to viņiem šis posms gāja secen.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi, bet Latvijas etaps Ķegumā notiks maija pirmajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!