Foto: F64
Talantīgais Latvijas motokrosists Pauls Jonass sestdien nesasniedza finišu ASV notiekošā pasaules čempionāta sezonas noslēdzošā, 18.posma MX2 klasē kvalifikācijas sacensībās, kurā tiek sadalītas čempiona tituls.

Jonass, kurš pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", kvalifikācijas braucienā ilgstoši cīnījās ar savu galveno konkurentu kopvērtējumā slovēni Timu Gajseru, tomēr trīs apļus pirms brauciena beigām tehnisku problēmu dēļ izstājās un noslēgumā tika klasificēts 21.vietā.

Šajā etapā dominē amerikāņi, kas ikdienā nepiedalās pasaules čempionātā, uzvaru svinot Šeinam Makelartam, kuram sekoja Valentīns Gijo no Šveices un Gajsers.

Sacensības risināsies svētdien.

Divus braucienus pirms pasaules čempionāta sezonas beigām drošā kopvērtējuma līderpozīcijā ar 556 punktiem atrodas Gajsers, kuram 18 punktus zaudē Jonass. Savukārt trešais ar 506 punktiem ir brits Makss Enstijs.

Tikmēr Roberts Justs ar 181 punktu atrodams 16.vietā. Kā zināms, traumas dēļ šosezon Justs no "HSF Logistics" komandas vairs nevar startēt. Viņš pirmajos 13 šīs sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē sestdien kvalifikācijā dubultuzvaru guva vietējie sportisti Džošs Grānts un Kūpers Vebs. Savukārt trešais bija Francijas motokrosa braucējs Romāns Fevrē, kurš jau priekšlaicīgi šajā klasē kronēts par pasaules čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!