Foto: KTM

Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") sestdien, 6. maijā, "Zelta zirga" trasē Ķegumā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta septītā posma - Latvijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja dānis Tomass Čērs Olsens, kurš 12 apļus veica 24 minūtēs un 21,659 sekundēs, bet otrais bija amerikānis Tomass Kovingtons, kurš bija 4,022 sekundes lēnāks. Jonass Olsenam zaudēja 5,997 sekundes, kas viņam deva trešo pozīciju.

Cits Latvijas pārstāvis Tomass Šileika dānim zaudēja vairāk nekā divas minūtes un ierindojās 32. pozīcijā.

Jonass šosezon piedalījies visos sešos pasaules čempionāta etapos, 12 braucienos tiekot pie septiņām uzvarām, kas ļauj atrasties kopvērtējuma līderpozīcijā. Pagājušajā nedēļas nogalē viņš bija plānojis startēt Latvijas čempionāta etapā Aizputē, tomēr sportists apslima un uz starta neizgāja.

Prestižākajā MXGP klasē, šoreiz nestartējot latviešiem, kvalifikācijā uzvarēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlings no Nīderlandes, otrais bija Maksimiliāns Nagls no Vācijas, bet trešais bija beļģis Žeremī van Horebēks.

Ceturtais šoreiz palika pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Tims Gajsers, kamēr augsto sesto vietu guva talantīgais lietuvietis Armīns Jasikonis.

Neviens Latvijas pilots pilnu sezonu MXGP klasē neaizvada jau trešo gadu, tomēr pērn vairākos posmos brauca Toms Macuks, bet aizpērn - Dāvis Ivanovs. Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta prestižākajā klasē, kas tobrīd vēl saucās MX1, neviens Latvijas pilots uz starta neizgāja 2010.gada sezonā.

Izšķirošie starti risināsies svētdien, kad MX2 klasē braucieni būs plkst.13.15 un 16.10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!