Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass sestdien Argentīnā ieguva otro vietu MX2 klasē pasaules čempionāta sezonas ceturtā posma - Eiropas "Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijas sacensībās, kurās 13.vietā bija vēl viens latvietis - Roberts Justs.

Neukenas trasē Patagonijā Jonass kvalifikācijā zaudēja tikai savam "Red Bull KTM Factory Racing" komandas biedram Džefrijam Herlingam no Nīderlandes, Jonass no līdera atpalika par 25 sekundēm.

Savukārt Justs, kurš arī brauc ar KTM motociklu un pārstāv "HSF Logistics" vienību, no Herlinga atpalika par minūti un deviņām sekundēm. Kvalifikācijā startēja 25 motokrosisti.

Jonass un Justs ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajā posmā.

Argentīnas "Grand Prix" izcīņas sacensību braucieni notiks svētdien.

Jau ziņots, ka pirms divām nedēļām Eiropas "Grand Prix" izcīņā Valkensvārdā, kas atrodas Nīderlandē, pērnās sezonas MX2 klases pasaules vicečempions Jonass bija otrais, kļūstot par vicelīderi arī kopvērtējumā.

Pēc trīs posmiem līderis ar maksimāli iespējamajiem 150 punktiem ir Herlingss, savukārt Jonasam, tāpat kā Džeremijam Zīveram no Šveices ir pa 112 punktiem, kamēr Justs ar 34 punktiem ir 15. pozīcijā.

Sezonas pirmajos divos posmos Katarā un Taizemē Jonass ieņēma attiecīgi trešo un piekto vietu.

Kā vēstīts, Jonass pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā, līdz pat pēdējam posmam pretendējot uz uzvaru kopvērtējumā, beigās izcīnot MX2 klases pasaules vicečempiona titulu.

Savukārt Justs pirmajos 13 sezonas posmos bija guvis punktus visos braucienos, bet pēc tam viņam sezona priekšlaicīgi noslēdzās traumas dēļ. Noslēgumā latvietis palika 18.vietā.

Herlings ir 2012. un 2013.gada pasaules čempions MX2 klasē, kurā startē motokrosisti līdz 23 gadu vecumam, bet aizpērn un pērn titulu no rokām izlaida traumu dēļ.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē Argentīnas posma kvalifikācijā uzvaru izcīnīja pērnā gada MX2 klases pasaules čempions Tims Gajsers no Slovēnijas, kurš brauc ar "Honda" motociklu. Slovēnis par piecām sekundēm pārspēja pērnā gada MXGP klases čempionu Romānu Fevrē no Francijas, kurš startē ar "Yamaha" braucamo.

MXGP klases sezonas kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 137 punktiem ir Fevrē, kuram ar 124 punktiem seko Gajsers.

Kā zināms, sacensībām prestižajā MXGP klasē gatavojās arī Matīss Karro, kuram tā būtu atgriešanās pasaules čempionātā pēc gada pārtraukuma, tomēr "24MX Honda" komandas braucējs pirmssezonas sacensībās Francijā guva nopietnu ceļgala traumu, saraujot krusteniskās saites. Līdz ar to Karro, kurš līdzīgu traumu guva arī iepriekšējās sezonas sākumā, nevarēs kāpt uz motocikla divus līdz trīs mēnešus un sezonas sākumu izlaiž.

Pasaules čempionātā šosezon paredzēti 18 posmi, no kuriem sestais 1.maijā risināsies Ķegumā, kur tiks aizvadīta Latvijas "Grand Prix" izcīņa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!