jaunais Latvijas motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja septīto pozīciju Vācijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā MX2 klases desmitajā posmā, taču zaudēja vietu sezonas kopvērtējuma trijniekā.

Pirmajā braucienā Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", pēc pirmā apļa bija astotais, bet finišā spēja pakāpties par divām pozīcijām. Savukārt otrajā braucienā latvietis ieņēma septīto vietu.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs ("HSF Logistics") pirmajā braucienā bija 13., bet otrajā spēja izcīnīt par vienu vietu augstāk. Zīmīgi, ka Justs ir vienīgais sportists, kurš šosezon ticis pie punktiem visos 20 braucienos.

Neveiksmi Vācijas posmā piedzīvoja kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss, kurš pirmajā braucienā krita, bet otrajā uz starta neizgāja.

10. posmā uzvaru ar 47 punktiem izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, kurš bija ātrākais pirmajā braucienā, bet nākamajā bija otrais. Otrā vieta britam Maksam Anstī, kurš uzvarēja otrajā braucienā, bet abos kopā dabūja 38 punktus. Ar tikpat punktiem trešo vietu ieņēma šveicietis Valentīns Gilo.

Jonass ar 29 punktiem bija septītais, bet Justs ar 17 punktiem ieņēma 14.pozīciju.

Neraugoties uz neveiksmi, pārliecinošs kopvērtējuma līderis ar 398 punktiem ir Herlingss, no kura 100 punktus atpaliek Gajsers. Tikmēr no labāk trijnieka Jonasu ir izstūmis Gilo, kam tikai par punktu mazāk kā Gajseram. Savukārt deviņu punktu attālumā no trijnieka tagad atpaliek Jonass, bet Justs ar 123 punktiem ir 15. vietā.

Savukārt Eiropas čempionātā (EMX) 250 kubikcentimetru klasē pirmajā braucienā 13.vietu izcīnīja Tomass Šileika, bet otrajā latvietis bija 24.pozīcijā. Posmā uzvaru izcīnīja brits Stīvens Klārks, kam 47 punkti, bet Šileika ar diviem punktiem ieņēma 25.vietu.

Kopvērtējumā līderis ar 179 punktiem ir nīderlandietis Niks Kūvenbergs, kurš par septiņiem punktiem apsteidz beļģi Damonu Gralo, kamēr pa 170 punktiem ir gan francūzim Maksimam Desprē, gan britam Ādamam Sterijam.

Tikmēr 34.vietā ar 12 punktiem ir pēdējo gadu Latvijas labākais motosportists Matīss Karro, kurš startējis tikai vienā posmā, bet Šileika ar četriem punktiem ir desmit pozīcijas zemāk.

Prestižākajā MXGP klasē Latvijas sportisti šajā posmā nepiedalās, bet pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja francūzis Romēns Febrē, aiz sevis atstādams krievu Jevgēņiju Bobriševu un tautieti Polēnu Gotjē.

Otrajā braucienā ātrākais bija Gotjē, kurš apsteidza Febrē un beļģi Kevinu Strijbosu.

Posmā ar 40 punktiem uzvarēja Febrē, bet otrais ar 37 punktiem bija Strjboss, par punktu apsteidzot austrālieti Todu Votersu.

Kopvērtējuma līderis ar 369 punktiem ir Febrē, kurš par deviņiem punktiem apsteidz vācieti Maksimiliānu Naglu, kurš sestdien lauza potīti un sacensībās nestartēja, tādejādi zaudējot pirmo pozīciju. Tikmēr 352 punkti ir itālim Antonio Kairoli, kurš pirmajā braucienā bija 14.vietā, bet otrajā finišēja sestais.

Pēc desmit posmiem Latvijas sportists Dāvis Ivanovs ("MX Moduls") ar trīs punktiem atrodams 42.pozīcijā. Kopā Ivanovam šosezon plānota dalība septiņās sacensībās.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!