Latvijas motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja otro vietu Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notiekošā pasaules čempionāta 12. posmā MX2 klasē.

Pirmajā braucienā Jonass, kurš šosezon pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", jau sacensību startā izvirzījās līderpozīcijā, bet neveiksmi piedzīvoja viens no sacensību favorītiem slovēnis Tims Gajsers. Tomēr 12.aplī kvalifikācijas uzvarētājs brits Makss Anstī atņēma līderpozīciju, Jonasu nobīdot uz otro pozīciju.

Pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja Anstī, bet otrais bija Jonass, kamēr trešais finišēja nīderlandietis Deivijs Pūtjess, kuram šis ir pirmais goda pjedestāls pasaules čempionāta posmos. Savukārt vēl viens latvietis Roberts Justs no "HSF Logistics" komandas izcīnīja devīto vietu, bet Gajseram izdevās finišā pacelties uz septīto pozīciju.

Tikmēr otrajā braucienā jau no paša starta līderpozīcijā izvirzījās Anstī, kurš to noturēja līdz pat finišam. Tikmēr Jonass pirmajos apļos izlauzās līdz otrajai pozīcijai, bet trešais līdz bija Somiju pārstāvošais igaunis Harri Kullass. Pirmais trijnieks savas pozīcijas līdz finišam noturēja, bet Gajsers finišēja ceturtais, kamēr Justs ieņēma 16.vietu.

Posmā ar 50 punktiem triumfēja Anstī, bet Jonass bija otrais ar 44 punktiem, kamēr trešais ar 36 punktiem bija Kullass. Savukārt Justs ar 17 punktiem Latvijas posmā izcīnīja 13.vietu.

Jau ziņots, ka šajā posmā nepiedalās MX2 klases sezonas kopvērtējuma līderis Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš ir Jonasa komandas biedrs.

Neraugoties uz vairākām neveiksmēm pēdējos posmos, pārliecinošs kopvērtējuma līderis ar 423 punktiem joprojām ir Herlingss, kuram ar 377 punktiem seko Gajsers. Tikmēr 352 punkti ir Valentīnam Gilo, bet ceturtajā vietā ir Jonass, kuram par punktu mazāk. Savukārt Justs ar 162 punktiem saglabā 15.pozīciju.

Jau vēstīts, ka prestižākajā MXGP klasē pirmajā braucienā kā pirmais no starta aizbrauca un uzvaru izcīnīja nīderlandietis Glens Koldenhofs, aiz sevis atstājot beļģi Kevinu Strijbosu un francūzi Gotjē Polēnu. Tikmēr kvalifikācijas neveiksminieks, slavenais itālis Antonio Kairoli, ieņēma ceturto vietu. Savukārt kopvērtējuma līderis francūzis Romēns Febrē startā piedzīvoja neveiksmi, bet līdz finišam spēja pakāpties uz astoto pozīciju.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Dāvis Ivanovs finišēja 19.vietā.

Otrais brauciens MXGP klasē norisināsies plkst.17.10.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis šobrīd ar 432 punktiem ir Febrē, kuram ar 408 punktiem seko Kairoli.

Līdz šim šosezon Ivanovs piedalījies trijos MXGP posmos, kas ar desmit punktiem kopvērtējumā ļauj ieņemt 38.vietu. Savukārt pēdējo gadu Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš turpina atlabt no traumas, nav pieteicies dalībai Ķeguma posmā.

Tikmēr noslēgušās sacensības Eiropas čempionāta posma 65, 85 un 250 kubikcentimetru klasēs.

Mazākajā no klasēm pirmajā braucienā vislabāk veicās Edvardam Bidzānam, kuram 14.vieta, bet Kārlis Alberts Reisulis ierindojās 19.pozīcijā. Tikmēr Kirils Maslovs bija 29.vietā no 34 motokrosistiem. Otrajā braucienā Bidzānam 15.pozīcija, bet Reisulim 18.rezultāts, kamēr Maslovs ieņēma 22.vietu.

Uzvaru posmā izcīnīja nīderlandietis Skots Smalders, kuram, tāpat kā viņa tautietim Kajam Karsemakeram, 40 punkti. Tikmēr 13 punkti un 14.vieta posmā Bidzānam, kamēr Reisulis ar pieciem punktiem bija 23.

Savukārt EMX85 klasē sestdien pirmajā braucienā Ralfs Edgars Ozoliņš bija 20.vietā, bet otrajā braucienā latvietis uz starta neizgāja.

Uzvaru posmā izcīnīja Nīderlandi pārstāvošais latviešu sportists Raivo Dankers, kuram otrā vieta pirmajā, bet uzvara otrajā braucienā, kas kopsummā deva 47 punktus. Ozoliņš ar vienu punktu posmā ieņēma 27.pozīciju.

Tikmēr EMX250 klasē pirmajā braucienā sestdien Kārlis Sabulis izcīnīja 16.vietu, bet Dāvis Līvs bija piecas pozīcijas zemāk, kamēr Tomass Šileika bija 28.pozīcijā no 40 braucējiem. Svētdien Līvs izcīnīja 18.vietu, Sabulis ierindojās 24.pozīcijā, bet divas vietas zemāk finišēja Šileika.

Ķeguma posmā uzvaru izcīnīja beļģis Damons Gralo, kuram 43 punkti, bet Sabulis ar pieciem punktiem bija 23.vietā, kamēr ar trim punktiem divas pozīcijas zemāk ierindojās Līvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!