Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas šogad ir psiholoģiski mainījies, jo, uzkāpjot uz motocikla, ieguvis pavisam citu koncentrēšanās spēju nekā iepriekš, pauda latvietis.

Jonass svētdien izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru pasaules čempionāta trešajā posmā Argentīnā MX2 klasē, triumfējot abos braucienos.

"Aizvadīju diezgan labu kvalifikāciju, lai gan sākumā biju aiz sava komandas biedra Horhes Prado Garsijas. Taču man izdevās viņu apsteigt un būt vadībā visu sacīksti. Līdzīgs scenārijs bija arī svētdienas pirmajā un otrajā braucienā. Tiešām to izbaudīju un esmu ļoti priecīgs, ka izcīnīju uzvaras abos braucienos," sarunā ar portālu "MXLarge" uzsvēra Jonass.

Jonass norādīja, ka nedēļas nogales veiksmes pamatā bijusi viņa nekļūdīgā braukšana, lai gan vairāki braucēji piedzīvojuši kritienus.

"Šogad Argentīnas trasē pamatīgi izbaudīju tramplīnus - tie ir tik lieli, turklāt trase ir plata. Kad cīnījos ar komandas biedru, mēs vēl kādam pasteigties garām varējām diezgan vienkārši, turklāt arī līkumā bija iespējams doties dažādās trajektorijās. Tas ir baudāmi ne tikai skatītājiem, bet arī televīzijai," izteicās Jonass.

Argentīnas posma apbalvošanas ceremonijā Jonass uz goda pjedestāla gan bija diezgan nopietns un ārēji neizrādīja lielu prieku par uzvaru.

"Jā, man daudzi puiši teica, ka uz goda pjedestāla biju pārāk nopietns. Biju tiešām priecīgs par uzvaru, taču šis ir tikai sezonas sākums, vēlos saglabāt koncentrēšanos. Nevēlos pārāk sajūsmināties par vienu uzvaru, jo vissvarīgākais tomēr ir čempiona tituls," izteicās Jonass.

"Šogad esmu pamatīgi mainījies. Pirms tam nespēju veikt pāreju no jautrā Paula Jonasa uz nopietno, kurš pilns koncentrēšanās spēju. Kad esmu uz motocikla, esmu patiešām koncentrējies, tomēr, kad no tā nokāpju, esmu atkal jautrā noskaņojumā," teica latviešu motokrosists.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MX2 klasē līderis ar 110 punktiem ir šveicietis Žeremijs Sīvers, kamēr otrais ar 107 punktiem ir Jonass. Savukārt pirmo trijnieku ar 104 punktiem noslēdz francūzis Benuā Paturels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!