Foto: Publicitātes foto

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Beļģijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta 14.posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē, kamēr Kārlis Sabulis ierindojās 30.pozīcijā.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijā pēc desmit veiktiem apļiem par divarpus sekundēm apsteidza francūzi Benuā Paturelu, bet trešais bija šveicietis Žeremijs Sīvers.

Tikmēr Sabulis, kurš piedalās savā šosezon otrajā pasaules čempionāta posmā, Jonasam zaudēja apli, ieņemot 30.pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 14.posma sacensībām līderim Jonasam ir 548 punkti. Ar 501 punktu seko Sīvers, bet trešais ar 403 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš kvalifikācijā bija piektais.

Jonass šosezon triumfējis sešos no 13 aizvadītajiem posmiem un bijis labākais 12 braucienos. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Tikmēr Sabulis pirms mēneša atgriezās trasē pēc maijā piedzīvota kritiena, kurā sportists lauza abas rokas. Šo sezonu viņš iecerējis pavadīt Eiropas čempionātā, pārstāvot "Astes4-Tesar" komandu, bet veiksmīga snieguma gadījumā viņš nākamgad varētu startēt kādā no "Yamaha" vienībām jau pasaules čempionātā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!