Foto: Publicitātes foto
Talantīgais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta sestā posma - Eiropas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Lai arī startā ātrākais bija beļģis Žiljēns Lībers, pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Jonass uzreiz sekoja aiz viņa un pēcāk arī latvietis izvirzījās pirmajā vietā. Vadošo pozīciju viņš noturēja līdz pat beigām, lai gan pāris nedienas ar atpalicēju apsteigšanu ļāva konkurentiem pietuvoties līdz gana bīstamam attālumam.

Otro vietu sestdienas kvalifikācijā MX2 klasē izcīnīja dānis Tomass Kjērs Olsens, kuru Jonass apsteidza par nepilnu sekundi. Trešais tikmēr bija Lībers.

Sacensības norisināsies svētdien.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pēc pieciem posmiem līderim Jonasam ir 192 punkti un šveicietis Žeremijs Sīvers pašlaik tiek apsteigts par deviņiem punktiem, bet trešais ar 175 punktiem ir Lībers.

Sīvers sestdien kvalifikācijā bija tikai 19.vietā.

Sezonas pirmajā posmā Katarā Jonass izcīnīja uzvaru. Iepriekšējo reizi braucienā latvietis bija spējis uzvarēt 2015.gada sezonas beigās, kad bija labākais Meksikā. Savukārt pie pārliecinošas uzvaras latvietis tika arī sezonas trešajā posmā Argentīnā.

Iepriekšējās sezonās šajā klasē dominēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss, kurš tagad beidzot pārgājis uz MXGP klasi.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Pērn MX2 klasē startēja vēl divi latvieši Kārlis Sabulis un Roberts Justs, kurš iepriekšējā sezonā guva pat četrus smadzeņu satricinājums, kas viņam pēc ārstu ieteikuma licis priekšlaicīgi noslēgt karjeru.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi, bet Latvijas etaps Ķegumā notiks maija pirmajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!