"Rally Talsi" 50. gadu jubilejas svinību sacensības šogad papildinās arī vēsturisko automašīnu "Youngtimer" klases dalībnieki, kuri piedalīsies regularitātes rallijā, informē sacīkšu rīkotāji.

"Youngtimer" ekipāžas startēs divas stundas pirms "Rally Talsi" pirmās sporta automašīnas un katru ātrumposmu veiks divas reizes.

"Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, būs redzamas arī jaunas un retas automašīnas. Lietuvas rallija čempions Karols Raišis Talsos brauks ar rallijam netipisku automašīnu – BMW 635, igaunis Andress Toniste startēs ar leģendāro "Triumph TR7". Savukārt pieredzējušais autošosejas braucējs Kārlis Ņikiforovs rallijā piedalīsies ar reti sastopamo "Mercedes 190e 2.3-16 Cosworth", bet īpašu pārsteigumu gatavo Olafs Ceplevičs, kurš Talsos vadīs īpaši sagatavotu 1971. gada SAAB 96 rallija versiju!" saka viens no "Youngtimer Rally" organizatoriem Valts Ceplevičs.

"Youngtimer" ir klasiski automobiļi, kas ražoti 20. gadsimta 60. līdz 80. gados. Šīs kategorijas spēkrati iezīmēja jaunu ēru pasaules autobūvē – laiku, kad automobilis kļuva demokrātisks un pieejams ikvienam, tanī pat laikā saglabājot savu ekskluzivitāti un stilu.

"Man ir gandarījums par patiesi lielisko sadarbību, kas izveidojusies ar "Youngtimer Rally" kustību. Šis būs jau trešais gads, kad "Rally Talsi" dalībniekiem pievienosies vēsturiskās automašīnas, kuras tieši Talsos uzsāks savu sacensību sezonu," saka RA Events direktors Raimonds Strokšs. "Liels prieks dalībnieku sastāvā redzēt arī GAZ 24 un VAZ 2101 spēkratus, kas skatītājiem klātienē ļaus atminēties "Rally Talsi" seno vēsturi!"

"Laiks skrien nemanot, un mēs gatavojamies jau piektajai sezonai," piebilst Ceplevičs. "Ja pirmajā gadā mums bija tikai divi pasākumi, tad pagājušajā sezonā to skaits jau bija pieaudzis līdz astoņiem pasākumiem sešu mēnešu laikā. Ļoti priecē, ka cilvēki speciāli iegādājas klasiskas automašīnas, lai varētu piedalīties mūsu pasākumos!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!