Foto: Publicitātes foto
Jūrmalnieks Ņikita Lijcs pēdējā pasaules čempionāta posmā ātrumlaivu F4 klasē Berlīnē aizvadīja ne pārāk veiksmīgu sacīksti, taču šo sezonu noslēdza pasaules vicečempiona godā, informē sportista pārstāvji.

Iespēju cīnīties par čempiona titulu Latvijas sportistam liegušas tehniskas problēmas. "Pirmajā sacensību dienā gāja diezgan smagi, bija tehniskas problēmas – nestrādāja dzinējs tā, kā vajadzētu. Par trīs sekundēm bijām atpalikuši no visiem. Cīnījāmies par padsmitajām vietām, nezinājām, kas vispār notiks," saka Ņikita. "Pirms sacensībām bijām uzlabojuši laivu, un pat uz vietas Berlīnē vēl bija idejas, ko arī īstenojām, lai uzlabotu startu. It kā visam bija jāstrādā. Diemžēl dzinējs kaut kā nejutās labi..."

Kvalifikācijā Nikita izcīnīja ceturto vietu, un sacensību posmā startēja no ceturtās pozīcijas. Distancē notika avārija - Pauļus Stainis iebrauca konkurenta laivā - un tika pacelts sarkanais karogs. Pēc noteikumiem būtu bijis jābūt dzeltenajam karogam, taču tā kā sacensības vadīja jauni tiesneši - viņiem tā bija pirmā šāda līmeņa sacīkste –, sacensības tika pārtrauktas un tika pieņemts lēmums par restartu nākamās dienas rītā.

Nākamajā dienā "Jūrmala Racing Team" pilots startēja jau no trešās vietas. "Labi paņēmu startu un finišēju otrajā pozīcijā. Cīnījos, cik vien bija iespējams," saka Lijcs. Viņš atzina, ka par pirmo vietu cīnīties nebija iespējams dzinēja problēmu dēļ: "To, ko biju izcīnījis taisnajos gabalos, pagriezienos pazaudēju."

Pirms otrā brauciena kvalifikācijā jūrmalnieks izcīnīja piekto vietu. "Pēc otrā pagrieziena, palecoties uz itāļu pilota vadītās laivas viļņa, ietriecos bojā. Turpat arī paliku," par piedzīvoto neveiksmi stāsta Ņikita. Arī šai braucienā pēc diviem apļiem tika pacelts dzeltenais karogs. "Man vairs nebija ko zaudēt, jo pēc ietriekšanās bojā, automātiski paliku pēdējais. Finišēju divpadsmitais no piecpadsmit laivām. Tehnika šoreiz nebija mūsu pusē. Lai arī strādāts tika daudz, šķita, ka visas problēmas atrisinātas, tomēr neveicās," rezumē Ņikita.

Sezona pilotam vēl nav beigusies - septembra beigās vēl notiks Eiropas čempionāts, kurā "Jūrmala Racing Team" sola cīnīties par Eiropas čempiona titulu.

Pasaules čempionāta kopvērtējums ātrumlaivām F4 klasē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!