Jaunais Somijas pilots Kalle Rovanpera sestdien izcīnīja uzvaru Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmā, kas norisinājās Igaunijā notikušā "Louna Eesti" rallija ietvaros, un nodrošināja sev otro Latvijas čempiona titulu pēc kārtas.

Tiesa, Rovanpera un viņa stūrmanis Jonne Haltunens, kuri startēja ar "Škoda Fabia R5" spēkratu, neuzvarēja rallija kopējā ieskaitē, jo 11 ātrumsposmu summā panākumu tajā izcīnīja mājinieks Georgs Gross ("Ford Fiesta WRC"), bet otro vietu ieņēma cits Igaunijas pilots Egons Kaurs ("Ford Fiesta"), taču bija ātrākie Latvijas čempionāta vērtējumā

Pēc piektdienas veiktajiem trim ātrumposmiem Rovanpera bija sacensību līderis, taču viņa rezultātam tika pieliktas 30 soda sekundes par neprecīzi izbrauktu pilsētas "dopu", bet vēl 10 soda sekundes somu ekipāža saņēma par pāragru startu vienā no otrās dienas ātrumposmiem. Finišā Rovanpera no Grosa atpalika 14,9 sekundes, bet no Kaura – 7,7 sekundes.

Provizoriskie aprēķini liecina, ka līdz ar šo uzvaru Rovanpera kļuvis nenotverams sekotājiem Latvijas čempionāta kopvērtējumā un otro gadu pēc kārtas nodrošinājis sev Latvijas čempiona titulu, kā arī ieguvis Latvijas autosporta meistara nosaukumu.

No pārējiem Latvijas sportistiem labāko rezultātu sasniedza Jānis Berķis ("Ford Fiesta R5"), kurš ierindojās sestajā vietā. Pēc aizvadītiem astoņiem ātrumposmiem sestais bija Jānis Vorobjovs ("Mitsubishi Mirage"), tomēr piektdien pilsētas ātrumposmā viņa automašīnai radās problēmas ar elektroniku, bet sestdien devītajā "dopā" pievīla motors un nācās izstāties.

11. vietā "Louna Eesti Ralli" ierindojās Edijs Bergmanis (Mitsubishi Lancer Evo IX"), kurš par 5,5 sekundēm apsteidza 12. pozīcijā palikušo Gunti Lielkāji ("Mitsubishi Lancer Evo IX").

16. vietā rallija kopējā vērtējumā, bet pirmajā LRČ3 klasē ierindojās Mārtiņš Sesks ("Peugeot 208 R2"), otrajā vietā atstājot principiālo pretinieku Oliveru Solbergu, kurš rallija kopvērtējumā ieņēma 23. vietu.

LRČ2 vērtējumā uzvarēja krievu pilota Aleksandra Gorelova ekipāža ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kas rallija kopējā vērtējumā palika vienu sekundi aiz Mārtiņa Seska. 24. vietu izcīnīja Rolands Jaunzems ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), 27. - Edgars Balodis ("Mitsubishi Lancer Evi VIII").

Kopumā šajā rallijā uz starta izbrauca 92 ekipāžas, no kurām līdz finišam tika 60 mašīnas.

LRČ atlikuši vēl divi noslēdzošie posmi, kas risināsies Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posma "Rally Liepāja" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!