Foto: F64

Igaunijas motobraucējs Kerts Variks ar latviešu kantētāju Lauri Daideru sestdien Vācijā ieņēma ceturto vietu savā kvalifikācijas grupā pasaules čempionāta (PČ) blakusvāģu motokrosā devītajā posmā, kamēr citā grupā sestie bija nīderlandietis Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli.

Štrasbesenbahas trasē notiekošajās sacensībās A grupā uzvarēja nīderlandieša Juliāna Veldmana un beļģa Glena Jansena ekipāža, kamēr Bakss un Stupelis bija vien sestie. Savukārt B apakšgrupā ātrākie bija nīderlandieša Kūna Hermana un francūža Nikolā Musē ekipāža, bet Variks un Daiders bija ceturtie.

Sezonas devītā posma sacensības notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 351 punktu ir Marvins Vanlušens no Beļģijas, bet otrais ar 281 punktu ir Kūns Hermanss no Nīderlandes, kamēr trešo vietu ieņem Bakss un Stupelis, kuriem ir 261 punkts.

Tikmēr ceturtie ar 212 punktiem ir Variks un Daiders.

Jau ziņots, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004. gadā), bet 2015. gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, bez septītā posma Cēsīs desmitajam etapam 29. jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū vēl viens Vācijā paredzētais etaps tika atcelts, līdz ar to pasaules čempioni tiks noteikti 12 etapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!