Foto: AP/Scanpix
Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss gaidāmaja Dakaras rallijā atkal startēs ar bagiju, un dalībnieku sarakstā ir arī divi Latvijā būvētie "OSCar" automobiļi.

Dalībnieku saraksta augšgalā, protams, ir šāgada Dakaras rallija uzvarētājs Stefans Peteransels un katarietis Nasers Al-Atija, kuri pārstāvēs "MINI" komandu. Līderu "kompānija" nav nozīmīgi mainījusies - startējošo vidū ir arī Žinels de Viljē ("Toyota"), Nani Roma ("MINI"), Karloss Susa ("Haval"), polis Kšištofs Holovčiks ("MINI"). Iztrūkst tikai pagājušā gada trešās vietas ieguvējs, krievs Leonīds Novickis, kurš šo Dakaras ralliju izlaidīs ģimenes apstākļu dēļ.

2010. gada Dakaras rallija uzvarētājs Sainss brauks ar "Red Bull SMG Rally Team" komandas sagatavotu bagiju, bet viņa partneris būs Ronans Šabo, kurš šogad bija ātrākais no bagiju braucējiem, ierindojoties septītajā vietā kopvērtējumā.

Latvija 2014.gada Dakaras rallijā būs pārstāvēta trīskārši - ar diviem "OSCar" automobiļiem un Māri Saukānu, kurš būs krievu pilota Antona Grogorova stūrmanis. Otru "OSCar" pilotēs Lietuvas ekipāža Benedikts Vanags/Andrejs Rudņickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!