Foto: Publicitātes foto

Latvijas motobraucējs Matīss Karro svētdien izcīnīja 17.vietu Spānijā notikušajā pasaules čempionāta motokrosā septītajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Pirmajā braucienā "Wilvo Forkrent KTM" komandu pārstāvošai Karro ierindojās 14.vietā minūti un 14,799 sekundes aiz uzvarētāja Klementa Dezāla no Beļģijas. Savukārt otrajā braucienā latvietis pagaidām nezināmu iemeslu dēļ veica tikai vienu braucienu, kas lika ierindoties pēdējā vietā 23 sportistu konkurencē, kamēr braucienā atkal uzvarēja Dezāls.

Ar septiņiem punktiem Karro, kurš pirms tam sestdien kvalifikācijā ieņēma 15.pozīciju, posma kopvērtējumā ieņēma 17.vietu.

Tikmēr vēl viens latvietis Augusts Justs ("Latvia Husqvarna Racing") pēc neveiksmīga sezonas sākuma šajā posmā nepiedalījās.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 304 punktiem ir septiņkārtējais pasaules čempions Antonio Kairoli no Itālijas, Karro ar 75 punktiem noslīdējis uz 18.vietu, kamēr A.Justs ticis pie desmit punktiem un ir 30.pozīcijā.

Savukārt MX2 klasē Roberts Justs ("Latvia Husqvarna Racing") pirmajā braucienā ieņēma 18.vietu, bet otrajā braucienā viņam vien 24.pozīcija un veikti tikai četri apļi.

Ar trim punktiem R.Justs posma kopējā ieskaitē ieņēma 23.vietu.

MX2 klases kopvērtējumā R.Justs ar 37 punktiem ieņem 23.vietu, kamēr vienā posmā startējušais Pauls Jonass ir 27.pozīcijā ar deviņiem punktiem.

Šajā nedēļā Jonass atkal piedalījās paralēli notikušajā Eiropas čempionāta posmā 250 kubikcentimetru klasē, kur pēc nefinišēšanas pirmajā braucienā ieņēma 22.vietu.

Sezona līdz septembrim risināsies 18 posmu garumā. Pēc sezonas septembra beigās Ķeguma trasē "Zelta zirgs" risināsies prestižais pasaules Nāciju kauss motokrosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!