Foto: facebook.com/RotaxBalticKarting
Latvijas kartinga braucējs Mārtiņš Steinerts sestdien Itālijā izcīnīja augsto, sesto, vietu "Rotax Max Challenge" pasaules finālsacensībās prestižākajā DD2 klasē.

Klasē, kurā piedalījās vairāk nekā 70 sportisti, finālā uzvaru izcīnīja ungārs Ferencs Kančars, bet Steinerts 20 apļu distancē atpalika par nieka 3,779 sekundēm.

"Pasaules čempionāts noslēgts ar sesto vietu, kas pēc nopietnas avārījas trešajā braucienā un salocīta rāmja nav slikts sniegums," pēc sacīkstes atzina Steinerts. "Šoreiz bija lielas iespējas finālā cīnīties par labāko trijnieku, ko arī pierādīja ātrums pirmajos divos braucienos, bet acīmredzot tas jāatliek uz nākamo gadu."

Tikmēr Garkaklis, kurš sacensībās pārstāvēja Krieviju, jo šogad ir "FlandriaKart" oficiālais rūpnīcas pārstāvis šajā valstī, no uzvarētāja atpalika 2,062 sekundes, bet no trešās pozīcijas viņu šķīra tikai 86 sekundes simtdaļas.

Šajā klasē Latviju pārstāvēja arī Ernests Veismanis un Kristaps Gasparovičs, tomēr viņi finālā neiekļuva.

Vēl "DD2 Masters" klasē senioriem 17. vietu izcīnīja Uldis Timaks, kamēr Iļja Aļoškins sekoja 26. pozīcijā. Tāpat Matīss Maļinovskis guva 17. vietu "Micro Max" klasē, bet "Mini Max" klasē Leo Cabulis finālā nefinišēja un tika klasificēts noslēdzošajā, 36. vietā.

Vēsturē lielāko panākumu Latvija izcīnīja 2012. gadā, kad Konstantīns Calko guva otro vietu DD2 klasē. Savukārt 2006. gadā Latvijas komanda spēja izcīnīt bronzu Nāciju kausā.

"Rotax Max Challenge" finālsacīkstēs piedalās sportisti, kuri izcīnījuši panākumus "Rotax" kartinga tehnikas ražotāja klasēs "Rotax" kausa izcīņā savā valstī vai reģionā. Šoreiz visās klasēs kopā bija pieteikti 360 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!