Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 18.j ūlijā, Ugālē, Karters triāla trasē norisinājās Latvijas klubu komandu čempionāts triāl, kur Latvijas komandu čempiona titulu ekstremālos laikapstākļos izcīnīja Agarska Triāla kluba ("Agarska TK") pirmā komanda ar Andri Grīnfeldu, Artūru Grīnfeldu un Ketiju Agarsku priešgalā, izcīnot 2770 punktus pēc Open free noteikumiem, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Savukārt otrā vietu ieguva Moto triāla skola, iegūstot 2474 punktus, bet trešo – "Grobiņas MK", kuri saņēma 2026 punktus, informē LaMSF.

"Sacensības bija samērā labas, arī lietainas sacensības jāpiedzīvo. Komandas sastāvs mums bija identisks kā pagājušā gadā un mums par pārsteigumu uzvarējām diezgan stabili ar 300 punktu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Moto triāla skolu. Negaidījām, ka būs tik labs rezultāts," pēc sacensībām atzina "Agarska TK" vadītājs Artūrs Grīnfelds.

Komanda atklāja, ka Andra Grīnfelda uzdevums bija ņemt maksimāli iespējamos punktus, ko viņš arī praktiski izmantoja, Agarskas uzdevums bija izbraukt katru posmu līdz galam, saglabājot pamatpunktus, savukārt Artūrs Grīnfelds brauca šķēršļus atbilstoši savam līmenim.

Ekstremālie laikapstākļi – spēcīgs lietus visas dienas garumā un aukstās vēja brāzmas līdz pat 18 metriem sekundē radīja īstu izaicinājumu ikvienam, pat pieredzējušākajiem braucējiem, norāda LaMSF pārstāvji. Zemā gaisa temperatūra kopā ar vēja brāzmām ikvienam izmirkušajam braucējam bija lielākais izaicinājums, lai visas dienas garumā veiktu deviņus kontrolposmus trīs apļos.

"Žēl, ka lietainie laikapstākļi pasliktināja apstākļus līdzjutējiem un līdzbraucējiem, bet sacensības aizvadītas labi," pēc sacensībām atzina organizators Kristaps Skudra. Trase tika papildināta un sagatavota kvalitatīvi, īpaši tika piestrādāts pie trases marķējumiem, ko atzina arī sacensību žūrijas vadība, atzina LaMSF pārstāvji.

Latvijas Motosporta federācija atgādina, ka sacensības notika pēc Open free noteikumiem, kas sportistiem paredz šķērsot posmus, kuros vārti ir ar trīs dažādām vērtībām (2, 5 un 10 punkti), ievērojot kontrollaiku 1,5 minūti.

Sacensību laikā ikvienam braucējam bija brīva izvēle, kuras vērtības vārtus šķērsot, tādejādi komandām nācās pielietot īpaši pārdomātu stratēģiju – kur riskēt un tiekties pēc papildus bonusa punktiem un otrādi – kur tieši lieki neriskēt, bet iegūt minimāli garantētos 20 punktus, izbraucot katru posmu līdz galam. Uzvarējušais dalībnieks un komanda ir tā, kura ir savākusi augstāko punktu summu sacensību noslēgumā. Sacensībās kopumā startēja 5 komandas un 21 sportists.

Sacensību rezultāti:

Sestdiena, Latvijas klubu komandu čempionāts:

1. Agarska TK1 (Andris Grīnfelds, Artūrs Grīnfelds, Ketija Agarska) – 2770 p.
2. Moto triāla skola (Kaspars Vērnieks, Mikus Hmeļņickis, Gatis Šuliņš) – 2474 p.
3. Grobiņas MK (Kristers Einass, Guntars Mateuss, Dzintars Einass) – 2026 p.
4. Viking Trial (Niks Alksnis, Arvis Alksnis, Artis Alksnis) – 2000 p.
5. Agarska TK2 (Agris Nurža, Armands Frīdenbergs, Rainers Pīrāgs) – 1283 p.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunā paaudze Artis Alksnis un Ketija Agarska Jāņu laikā dosies jau uz otro Eiropas Jauniešu un Dāmu čempionāta posmu Polijā. Savukārt nākamais Latvijas čempionāta posms notiks 23., 24. jūlijā Saldū, Silavotiņu trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!