Lielbritānijas braucējs Kolins Makrejs pagaidām Dakaras rallijreida automobiļu konkurencē ierindojas pirmajā vietā, jo svētdien viņam izdevās izcīnīt uzvaru trešajā posmā Grenādā.
Skots 10 kilometru garajā trešā etapa ātrumposmā uzrādīja labāko rezultātu septiņas minūtes un 48 sekundes, apsteidzot iepriekšējo čempionu Stefanu Petranselu no Francijas par sešām sekundēm.

Francijas pārstāvis Deivids Fretņjē motociklu kategorijā guva uzvaru ar savu “Yamaha” motociklu.

Viņš ātrumposmu veica septiņās minūtēs un 57 sekundēs, pārspējot Dienvidāfrikas pārstāvi Alfiju Koksu, kurš sacensībās piedalās ar “KTM” motociklu, par divām sekundēm.

Autofurgonu kategorijā posma uzvarētājs bija Nīderlandes pārstāvis Hanss Bekss, kurš ir saglabājis savu līdera pozīciju.

Bijušā pasaules rallija čempiona Makreja uzvara ir ļāvusi viņam gūt pārākumu pār Robiju Gordonu, kurš bija pirmā posma uzvarētājs.

“Es guvu lielu prieku no šī brauciena. Mašīna klausa labi un es jūtos ļoti apmierināts,” stāsta Makrejs.

“Man patika braukt ar šo mašīnu. Man šķiet, ka arī skatītāji ir apmierināti, jo visi sacensību dalībnieki darīja, ko varēja.”

Rallijreids pēc trešā posma pārcelsies no Spānijas uz Maroku, un pirmdien notiekošajā ceturtajā posmā braucēji mēros ceļu no Rabatas uz Agadiru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!