Foto: Publicitātes foto

NEZ "Legend Car" čempionāta 2. posmā, kas risinājās CSDD Biķernieku trasē, negaidītu, bet skaistu uzvaru izcīnīja latviešu sportists Konstantīns Calko, kurš finišēja līdzjutēju aplausu pavadīts, informē sacensību rīkotāji.

Kopumā CSDD Biķernieku trasē uzvarētāji tika noskaidroti četrās ieskaites klasēs, kopā piedaloties 77 dalībniekiem no Baltijas, Skandināvijas, Gruzijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Visgaidītākās uz starta bija 29 "Legend Car" klases automašīnas, no kurām astoņas pilotēja Latvijas sportisti. Cīņa par uzvarētāja titulu katrā no trim braucieniem bija neticami spraiga, jo par uzvaru cīnījās gan Somijas čempions Henrijs Tuomala, gan pasaules čempions Emils Persons un citi ātrākie Somijas braucēji. Latviešu līdzjutējiem par prieku veiksmīgākais šoreiz izrādījās Latvijas autosportists Konstantīns Calko, kurš visos trīs braucienos uzrādīja lielisku sniegumu un stabilitāti, kas ļāva izcīnīt uzvaru posmā.

Pirmajos divos braucienos Calko izcīnīja 3. vietu, kamēr uzvaras sadalīja somu sportisti Henrijs Tuomala un Matias Hertens. Posma kopvērtējuma uzvaru izšķīra tieši noslēdzošais sacīkšu brauciens, kurā kontaktu cīņas rezultātā bija spiests izstāties Henrijs Tuomala, savukārt Matias Hertens finišēja tikai 7. vietā. Calko trešajā braucienā aizvadīja spraigu cīņu ar pasaules čempionu Emilu Personu, taču piekāpās viņam noslēdzošajā sacīkšu aplī un finišēja otrajā vietā.

Ar to pietika, lai Latvijas sportists ar četru punktu pārsvaru izcīnītu negaidītu uzvaru posma kopvērtējumā. Otro vietu ieguva Matiass Hertens, savukārt trešais kopvērtējumā bija vēl viens somu braucējs Marko Kilpia. Otrs ātrākais no latviešu braucējiem bija Uldis Timaks, kurš visos braucienos stabili turējās pirmajā desmitniekā un kopvērtējumā ieguva augsto 4. vietu. Pieredzējušajam Jānim Horelikam šoreiz desmitais labākais rezultāts.

"Treniņos un kvalifikācijā somu un zviedru sportisti bija par divām sekundēm aplī ātrāki, tomēr īsi pirms pirmā sacensību brauciena manai komandai izdevās novērst būtisku tehnisku problēmu, kas man ļāva uzrādīt daudz labāku sniegumu. Esmu ļoti priecīgs un apmierināts ar aizvadītajām sacīkstēm," pēc finiša atzina Konstantīns Calko.

Noslēdzošajā sacīkšu braucienā nopietnu avāriju piedzīvoja latviešu "Legend Car" braucējs Mārtiņš Niedols, kura automašīna pēc sadursmes apmeta vairākus kūleņus, tomēr pēc ārstu apskates tika secināts, ka ar sportistu viss ir kārtībā un cietusi ir tikai automašīna.

Nākamais un noslēdzošais NEZ "Legend Car" čempionāta posms notiks Somijā, Ahvenistes trasē 10. un 11. septembrī. Šo posmu plāno apmeklēt arī lielākā daļa no Latvijas "Legend Car" braucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!