Foto: AP/Scanpix

Jaunais spāņu motobraucējs Marks Markess no "Repsol Honda" sestdien triumfēja pasaules motošosejas prestižajā "MotoGP" klasē 12.posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

20 gadus vecais "Repsol Honda" komandas sportists svētdien centīsies izcīnīt uzvaru jau piektajā posmā pēc kārtas, bet pagaidām viņš tika pie piektā "pole position" šosezon.

Šoreiz kvalifikācijā Markesam sekoja pagājušās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenso no "Yamaha Factory" komandas, bet trešais palika mājinieks Kals Krutčlovs no "Monster Yamaha" komandas, kurš pirms tam treniņbraucienos bija piedzīvojis divus kritienus.

Ceturto ātrāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza vācietis Štefans Bradls no "LCR Honda" komandas, kuram sekoja vēl viens "Repsol Honda" pārstāvis Danijs Pedrosa, kā arī slavenais itālis Valentīno Rosi no "Yamaha Factory".

Markess šosezon uzvarējis jau piecos pasaules čempionāta posmos, tiecoties kļūt par pirmo debitantu, kurš ieguvis titulu, kopš 1978.gada, kad to paveica amerikānis Kenijs Robertss.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 sacīkstēm Markess ir pirmais ar 213 punktiem, bet 26 punktus viņam zaudē Pedrosa. Savukārt Lorenso ir trešais ar 169 punktiem.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā. Sezonas 12.posms notiks 1.septembrī Silverstounas trasē Lielbritānijā.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais pasaules čempions Keisijs Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!