Foto: KTM

Latviešu motokrosists Pauls Jonass svētdien izcīnīja otro vietu Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notiekošā pasaules čempionāta sezonas septītā posma MX2 klasē.

Jonass pirmajā braucienā bija trešais, bet otrajā izcīnīja pirmo vietu, divu braucienu summā ieņemot otro pozīciju. Tikmēr par Ķeguma posma uzvarētāju kļuva dānis Tomass Kjērs Olsens.

Pirmajā braucienā ātrākais startā bija Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā Horhe Prado Garsija no Spānijas, kamēr latvietis bija ceturtajā vietā, tomēr ātri vien ielauzās pirmajā trijniekā. Trešajā vietā mājinieks bija vairākus apļus, taču devītajā aplī viņš apsteidza Garsiju un izvirzījās otrajā pozīcijā, kamēr stabils līderis bija sestdien kvalifikācijā uzvarējušais Olsens. Turpmākajos apļos Jonass aizvadīja spraigu cīņu par otro vietu ar šveicieti Žeremiju Sīveru, kurš Jonasu pirmā brauciena pēdējā aplī tomēr apdzina. Līdz ar to pirmajā braucienā uzvarēja Olsens, kuram sekoja Sīvers un Jonass.

Otrā brauciena sākumā startā atkal ātrākais bija Garsija, taču Jonass viņu ātri vien panāca un apsteidza, pārņemot vadību. Tas gan nebija uz ilgu laiku, jo viņu pēc pāris apļiem apsteidza amerikānis Tomass Konvingtons, kurš vēlāk piedzīvoja kritienu, zaudēdams līdera godu.

Tā Jonass atkal nonāca līderpozīcijā un pār tuvākajiem sekotājiem bija ieguvis solīdu pārsvaru, kas viņam bez liekiem uztraukumiem ļāva uzvarēt otrajā braucienu, kamēr otro vietu izcīnīja Olsens. Tas viņam ļāva uzvarēt arī šī posma kopējā ieskaitē. Trešais otrajā braucienā bija brits Konreds Mjūss.

Līdz ar to šī posma summā uzvarēja Olsens, kurš aiz sevis atstāja Jonasu, nīderlandieti Kalvinu Vlānderenu un Garsiju.

Tikmēr otrs Latvijas pārstāvis MX2 klasē Tomass Šileika svētdien pirmajā braucienā līdz finišam netika, bet otrajā viņš nestartēja.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā MX2 klasē pēc septiņiem posmiem līderis ar 287 punktiem ir Jonass, kuram ar 245 punktiem seko Sīvers, kurš svētdien otrajā braucienā nesasniedza finišu. Tikmēr pirmo trijnieku ar 235 punktiem noslēdz Olsens.

Latviešu motokrosa braucēja Paula Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā, holandietis Džefrijs Herlingss svētdien izcīnīja uzvaru Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notikušā pasaules čempionāta sezonas septītajā posmā prestižākajā MXGP klasē, kas viņam bija pirmais panākums tik augsta līmeņa sacensībās.

Herlingss, kurš iepriekšējās sezonās bija vadošais motokrosists līmeni zemākajā MX2 klasē, sestdien Ķegumā bija labākais jau kvalifikācijā, turklāt svētdien viņš uzvarēja abos braucienos, izcīnot pārliecinošu panākumu arī summā.

Šī Herlingsam ir pirmā sezona prestižākajā MXGP klasē, turklāt pirms sacensībām Ķegumā viņš šosezon vēl nebija uzvarējis nevienā braucienā.
Tikmēr aiz Herlinga svētdien sekoja titulētais itāļu braucējs Antonio Kairoli, krievs Jevgēņijs Bobriševs un francūzis Klemāns Desaijs. Šie sportisti Latvijas posmā katrs ieguva pa 38 punktiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē pēc septiņiem posmiem līderis ar 258 punktiem ir Kairoli, kuram ar 241 punktu seko pagājušās sezonas čempions, slovēnis Tims Gajsers, kurš svētdien pirmajā braucienā bija 14. vietā, bet otrajā līdz finišam netika. Savukārt trešais ar 220 punktiem ir Gotjē Polēns no Francijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!