Īru pilots Kreigs Brīns drošības apsvērumu dēļ ar žūrijas lēmumu ir izslēgts no pasaules rallija čempionāta devītā posma, Vācijas rallija sacensībām, ziņo ārzemju mediji.

Šādu lēmumu attiecībā uz īru pilotu komisāri pieņēmuši dēļ muguras traumas, ko Brīns guva iepriekšējā WRC posmā Somijā.

"Ņemot vērā iespējamos draudus un sekas, sacensību laikā zaudējot kontroli pār automašīnu, drošības interesēs dalībnieks numur 14 nevar startēt rallijā," izdevums "Autosport" citē attiecīgo sacensību biļetenu.

Pats sportists pirmssacensību testos apgalvoja, ka sāpes nejūt, taču FIA medicīniskais delegāts atzinis, ka Brīns riskē saasināt traumu, piedaloties šajās sacensībās.

"Es respektēju komisāru lēmumu, taču esmu ļoti sarūgtināts par šo situāciju," saka jaunais īru autosportists. "Īpaši nepatīkami viss ir tāpēc, ka es esmu ievērojis visām prasībām, lai startētu šeit, ieskaitot saņemto atzinumu no manas valsts Automobiļu federācijas. Tāpēc esmu ļoti apbēdināts. Tagad strādāšu pie tā, lai pierādītu, ka esmu vesels un varu nākamnedēļ piedalīties ERČ "Barum" rallijā Čehijā."

Muguras traumu Brīns guva, mašīnai smagi piezemējoties vienā no Somijas rallija ātrumposmu tramplīniem sacensību pēdējā dienā, taču ārsti viņam ļāva startēt Vācijas posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!