Foto: AFP/Scanpix

Vēsturisku panākumu Dakaras rallija piektajā ātrumposmā izcīnījis "MINI" pilots Vladimirs Vasiļjevs, kļūstot par pirmo krievu sportistu, kurš uzvarējis šo prestižo sacensību posmā.

Vasiļjevs šajā 458 kilometrus garajā ātrumposmā sīvi cīnījās ar Saūda Arābijas pilotu Jazīdu Alradži - finiša protokolā ekipāžas šķir vien 20 sekundes. Tiesa, arābu pilots posmā pazaudēja vairāk kā trīs minūtes, mainot pārsisto riepu.

"Nākamgad man attaisnojuma vairs nebūs," sarūgtināts par otro vietu bija Alradži. "Es būtu varējis uzvarēt šajā ātrumposmā. Vispirms saķēru Žinelu [de Viljēru] un 70 kilometrus braucu aiz viņa. Tad panācu Nani Romu un nokļuvu viņa saceltajos putekļos, taču tas manu ātrumu pārāk neietekmēja. Žilens gan man lika pamatīgi sabremzēties. Tad es pārsitu riepu, kad biju trīs minūtes vadībā. Šis man ir pirmais gads Dakarā, man nav tādas pieredzes kā pārējiem, kas te startējuši vairākkārt un aizvadījuši ilgas testu sesijas. Man viss ir svešs. Bet šogad es vēl neriskēšu un braukšu mierīgi. Mani fani būs dusmīgi, ja es sākšu dzīties pēc uzvaras un izstāšos sestajā ātrumposmā…"

Trešo vietu ātrumposmā izcīnīja amerikānis Robijs Gordons ("Hummer").

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 10 minūšu pārsvaru saglabā Nasers Al-Atija ("MINI"), kurš šajā ātrumposmā palika ceturtais. Otrais ir de Viljērs, trešais - Alradži. Arī viņus šķir 10 minūtes.

"Nelaimes putns" šajā ārumposmā bija Sirils Desprē, kurš pirmo reizi Dakaras rallijā startē automašīnu ieskaitē - viņš ir vairākkārtējs uzvarētājs moto vērtējumā. Piektajā ātrumposmā franču braucējs pazaudēja pusotru stundu, cīnoties ar sava "Peugeot" tehniskām problēmām, kas sākās jau 64.kilometrā.

Toties teicams rezultāts lietuvietim Benediktam Vanagam ("Toyota"), kurš izcīnīja augsto 14. vietu un kopvērtējumā jau ir pacēlies uz 16.vietu.

Moto konkurencē visātrāk piekto "dopu" veica Marks Koma (KTM), otrais - Joans Barreda Borts ("Honda), trešais - mājinieks, čīlietis Pablo Kvintailja (KTM). Kopvērtejumā Barreda Borts joprojām saglabā komfortablu 10 minūšu pārsvaru pār Komu, bet trešajā vietā ir portugālis Paulu Gonsalvešs ("Honda").

Labi iesācis šo ralliju, ar uzvaru pirmajā ātrumpousmā, britu braucējs Sems Sanderlends arī šogad neredzēs finiša estakādi - piektajā ātrumposmā viņš salauza plecu un izstājās. Izstāšanos britu sportists piedzīvoja arī iepriekšējos divos Dakaras rallijos.

Šīs ziņas tapšanas brīdī smago automašīnu konkurences līderi vēl nebija finišējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!