Foto: Shutterstock

Laikā, kad jau divus mēnešus paziņots par šīs prakses apturēšanu, Krievija vēlas, lai starta parādes meitenes atgrieztos Pirmās formulas (F-1) autosacīkstēs.

Krievijas premjerministra vietnieks Dmitrijs Kozaks, kura pārziņā ir Krievijas "Grand Prix", ceturtdien sacīja, ka Krievija vēlas, lai "brīnišķīgās" meitenes atgrieztos septembrī plānotajās sacensībās.

"Ja mēs panāksim vienošanos, mēs atgriezīsim šo tradīciju. Turklāt mūsu meitenes ir pašas skaistākās," "Interfax" citē Kozaka teikto.

Janvārī F-1 komerciālo darbību direktors Šons Brečess paziņoja, ka starta parādes meitenes ir acīmredzamā pretrunā ar mūsdienu sabiedrības normām. Viņu vietu tagad ieņēmuši bērni – vietējo motorsporta klubu pārstāvjiem.

Kozaks iestājies pret šādām izmaiņām, sakot, ka bērnu izvēlēšanās ir kļūda. "Jākļūst pieaugušiem. Visā motoru sportā meitenes piedalās mašīnu reklāmās. Tās ir harmoniskas un acīm tīkamas," teica Kozaks.

Iepriekš janvārī līdzīgs lēmums tika pieņemts arī šautriņu mešanā, un tagad vairs spēlētāji pirms starta arēnā neiznāk meiteņu pavadībā.

Meitenes pirms starta ierasti ienesa valstu karogus, kā arī pie braucēju automašīnām turēja viņu numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!