Foto: Publicitātes foto

Nākamajā nedēļas nogalē, 19. un 20. augustā, Rīgā notiks autošosejas sacensības "Eneos Riga Summer Race". Skatītājus priecēs ne tikai ātrākie šosejas braucēji no Baltijas, Skandināvijas, Krievijas un citām valstīm, bet arī drifta zvaigzne Kristaps Blušs, kurš slavenajā "Ozola" līkumā uzstādīs drifta ātruma rekordu.

Amerikas "Formula Drift" seriālā startējošais "HGK Racing Team" pārstāvošais latviešu sportists Kristaps Blušs sola parūpēties par lielisku šovu skatītājiem, uzstādot drifta ātruma rekordu "Ozola" līkumā un iedibinot jaunu tradīciju un ceļojošo balvu, kurai dots nosaukums "Drifta ātruma karalis" (Drift King of Speed). Sestdien drifta šovs skatītājus priecēs no pulksten 13.30, bet svētdien – no pulksten 12 un skatītājiem visērtāk to būs vērot tieši no "Elkoņa" līkuma tribīnē.

Šovā Kristaps Blušs piedalīsies ar savu 1000 ZS "Croco" – BMW 3. sērijas drifta automašīnu.

"Iedibinot šo ceļojošo balvu kopā ar Kristapu Blušu, ceram uzstādīt augstu latiņu, lai jau nākamajos gados redzētu vēl citus slavenus drifterus "Eneos Riga Summer Race" ietvaros sacenšamies par Drifta ātruma karaļa titulu Biķernieku trases slavenajā "Ozola" līkumā," par jauno tradīciju stāsta Andis Meilands, pasākuma organizators.

Baltijas autošosejas festivālā "Eneos Riga Summer Race" jau sesto gadu tiks aizvadīts Baltijas autošosejas čempionāts, Baltijas izturības čempionāts un pirmo reizi arī Starptautiskais draudzības kauss vēsturiskajiem automobiļiem no visas Austrumeiropas, kura dalībnieki startēs kopā ar "Dzintara aplis" braucējiem.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas visās "Biļešu Serviss" kasēs un internetā Bilesuserviss.lv. Cena uz abām dienām – 15 eiro. Sacensību dienās būs nopērkamas arī vienas dienas ieejas biļetes uz tribīnēm (septiņi eiro). Bērniem līdz 12 gadu vecumam pieaugušo pavadībā ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!