Lietuvā, Vilkiču trasē aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta posms bagijiem – pēc visu šīs klases dalībnieku lēmuma šī sacīkste aizvadīta klasei nenotikušā Priekules posma dēļ, ziņo Viesturs Saukāns, LAF Krosa komisijas preses sekretārs.
Uzvaru gan absolūti, gan Latvijas čempionāta ieskaitē svinēja OSC/Wilfried`s-Rīgas Piensaimnieka komandas braucējs Jānis Boks, kļūdams par pārliecinošu čempionāta līderi.

Lietuvā uz starta stājās gandrīz divi desmiti bagiju braucēju, no kuriem lielākā daļa cīnījās par Latvijas čempionāta punktiem. Finālbraucienā līderpozīciju līdz finišam noturēja Jānis Boks, gūstot sezonas otro uzvaru. Otro vietu Latvijas ieskaitē pārsteidzoši guva debitants Oskars Justaments, aiz sevis atstājot igauni Aivo Alliku. Uz otro vietu gan reāli pretendēja Arūns Matulēns, taču viņš piedzīvoja avāriju, kad sadūrās ar par apli atpalikušo rīdzinieku Vladimiru Rimaido. Matulēnam Latvijas ieskaitē sestā vieta un šī salīdzinošā neveiksme viņam pamatīgi iedragājusi cerības cīnīties par valsts čempiona titulu. Līdz Latvijas čempionāta beigām atlikuši divi posmi un Boka pārsvars pār Matulēnu sasniedzis 12 punktu.

„Pēc izjukušās Priekules sacensības bagiju klase guvusi, liekas, papildu vēlmi sakopot spēkus un pierādīt, ka mūsu automobiļu krosa kategorija ir interesanta un daudzskaitlīga,” sacīja OSC/Wilfried`s-Rīgas Piensaimnieka braucējs Jānis Boks. „Kopā ar lietuviešiem un igauņiem sarīkojām sacensību, kura bija īsts saldais ēdiens Vilkiču trasē klāt bijušajiem skatītājiem. Mazo krīzi esam pārvarējuši, jo arī atlikušajās Latvijas čempionāta sacīkstēs Priekulē un Smiltenē būsim spēcīgi un kuplā skaitā! Ja par uzvaru Lietuvā: tā man un mūsu komandai bija ļoti nepieciešama, jo šī bija pirmā sacīkste pēc nopietnas bagija pārbūves un daudziem izmēģinājumiem. Braukšana ir pavisam cita, tagad tehnikai pilnībā uzticos un no sezonas pirmās puses depresijas vairs nav ne vēsts. Ļoti žēl Arūna, ka viņa sacīkste tā tika izbojāta, taču tik dinamiskā sporta veidā tā gadās. Taču zinu, ka viņš un visi pārējie turpinās cīņu atlikušajās sacīkstēs. Esam aizvadījuši lielisku sacīksti un esmu priecīgs gan par savu panākumu, gan bagiju klases attīstību kopumā,” norādīja Jānis Boks.

Latvijas autokrosa čempionāts. Bagiji, 2. posms – Lietuva, Vilkiču trase. Jānis Boks (OSC/Wilfried`s-Rīgas Piensaimnieks), Oskars Justaments (Sigulda), Aivo Alliks (Igaunija), Sīms Kaurs (Igaunija), Vladimirs Rimaido (Rīga), Arūns Matulēns (Spice Racing Team), Viktors Dementjevs (Rīga).

Kopvērtējums pēc 2. (no 4) posma. Boks 40, Matulēns 28, Kaurs 26, Justaments 17, Alliks 15, Valters Zīverts (Priekule) 15, Rimaido 12, Guntis Kļaviņš (Ogre) 12, Armands Hohfelds (TSC Auto) 11, Dementjevs 10, Andris Hohfelds (Tukums) 0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!